Artvin Çoruh Üniversitesi

Kutlu Doğum Haftası Programı Gerçekleştirildi

Artvin Çoruh Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından Üniversitemiz 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında Kutlu Doğum Haftası Programı düzenlendi.

Programa İslam Hukuk alanında ihtisas yapan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Cevat Akşit konuşmacı olarak katıldı. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ'nin açılış konuşması ile başlayan programda İlahiyat Fakültesi öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından seslendirilen şiirlere ve Kuran-ı Kerim tilavetine yer verildi. İlahiyat Fakültesi İlahi Korosunca sunulan ilahi dinletesinin akabinde programın konuk konuşmacısı Sayın Prof. Dr. Cevat AKŞİT söz aldı. Prof. Dr. Cevat AKŞİT konuşmasında ahlak değerleri ve toplumsal yaşam biçimi arasındaki ahenge dikkat çekerken, ahlak unsurlarının kaybolması durumunda toplumun temel yapı taşlarında yer alan dinamiklerin de işlevselliğini yitireceğine vurgu yaptı. İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in gündelik yaşantısından örneklere yer veren Sayın Prof. Dr. AKŞİT, Peygamberimiz tarafından insanlığa iletilen ahlak öğretilerine de değindi. Prof. Dr. Akşit, manevi değerlerin bir toplumun geleceğinin çizilmesinde ne derece önem arz ettiğini çeşitli tarihi olaylardan sunduğu kesitlerle aktardı.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ, Artvin Belediye Başkanı Sayın Mehmet KOCATEPE, protokolden katılımcılar ile vatandaşlar ve öğrencilerin takip ettiği program sonrasında Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ tarafından konuk konuşmacı Prof. Dr. Cevat AKŞİT’e teşekkür plaketi verildi.

13 Nisan 2017 Perşembe