Artvin Çoruh Üniversitesi

Artvin’de “23 Nisan” Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 97. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Artvin’de de kutlandı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan kutlamalar, Artvin Yenimahalle Şehir Stadında okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin gösterileriyle devam etti.

Törene Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Cumhuriyet Başsavcı vekili Hakan Baran Yılmaz, Artvin Vali Yardımcısı Önder Coşgun, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu törende, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere Artvin Valisi Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hakan Baran Yılmaz tarafından ödülleri verildi.

Okul öncesi öğrencilerinin renkli gösterilerine yer verildiği kutlamalar, yaklaşık 400 kişilik ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

23 Nisan 2017 Pazar