Artvin Çoruh Üniversitesi

HABERLER

Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova'dan Üniversitemize Ziyaret

Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Üniversitemizi ziyaret ederek kardeş ülke Azerbaycan’dan gelen öğrencilerle bir araya geldi. Doç. Dr. Necibe Nesibova, Üniversitemiz Hopa Yerleşkesinde gerçekleşen ziyaret öncesinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Abdulkuddüs Bingöl ile görüşme yaptı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkuddüs Bingöl, Doç. Dr. Nesibova’ya Üniversitemizin eğitim imkanları hakkında bilgiler verdi. Üniversitemizde yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerle aynı imkanlardan yararlanmakta olduğunun altını çizen Prof. Dr. Abdulkuddüs Bingöl, “Üniversitemiz bünyesinde barındırdığı öğrencilere her türlü eğitimsel ve sosyo-kültürel imkanı sunabilmek için elinden gelen gayreti sarf etmektedir. Bu doğrultuda, Üniversitemizde sadece eğitim altyapısı iyileştirilmekle kalınmamış aynı zamanda sosyal, kültürel ve sportif imkanların tam anlamıyla sunulabilmesi için modern tesisler inşa edilerek hizmete açılmıştır. Üniversitemiz 9 bini aşkın öğrenciye hitap etmektedir. Yurtiçinden gelen öğrencilerin yanı sıra yabancı ülkelerden gelen öğrencilerimiz de bulunmaktadır. Üniversitemiz “her öğrenciye eşit imkanı sunma” gayreti içerisindedir. Bu bağlamda kardeş ülke Azerbaycan’dan gelen öğrencilerimiz de Üniversitemizdeki imkanları istedikleri takdirde verimli bir şekilde kullanabilmektedirler” dedi.

Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Nesibova, görüşmede Azeri öğrencilerin öğrenim durumları, konaklama imkanları ve sosyal yaşantıları gibi konularda bilgiler aldı.

Doç. Dr. Nesibova: “Sizler Burada Sadece Birer Öğrenci Değil Aynı Zamanda Azerbaycan’ı Temsil Eden Genç Bireylersiniz”

Akabinde Üniversitemizde öğrenim görmekte olan Azeri öğrencilerle buluşan Doç. Dr. Necibe Nesibova, öğrencilere yönelik bir değerlendirme konuşması yaptı. Hopa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen görüşmede Doç. Dr. Nesibova, “Sizler burada sadece birer öğrenci olarak değil Azerbaycan’ı temsil eden genç bireyler olarak yer almaktasınız. Bu sorumluluğunuzun ve bulunduğunuz konumun öneminin farkında olmalısınız. Sadece eğitim yaşantınızda değil okul dışı gündelik yaşantınızda da sorumluluk sahibi, kültürlü ve örnek gençler olarak ön plana çıkmanız, ülkemiz için büyük önem arz etmektedir. Kardeş ülkemiz Türkiye, Yükseköğretimde gerçekleştirdiği yeni hamleler ve atılımlarla, eğitim kapılarını sizlere sonuna kadar açmış ve bu huzurlu eğitim ortamlarından yararlanma fırsatları vermiştir. Bu fırsatları iyi değerlendirmeniz hem geleceğinizin şekillenmesinde etkili olacak hem de Azerbaycan imajına ve ülkemizin kültürel vizyonuna olumlu katkılarda bulunacaktır” dedi.

Program sonrasında konuk bürokrat Doç. Dr. Necibe Nesibova'ya, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Abdulkuddüs Bingöl tarafından hediye verildi.

27 Nisan 2017 Perşembe