Artvin Çoruh Üniversitesi

“İçimizdeki Kahramanlar” 15 Temmuz Gecesini Anlattı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, “Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar” projesi kapsamında Artvin’de düzenlenen programda, darbe girişiminin yapıldığı ve milletin hain girişime dik duruşu ve kararlılığıyla kahramanca göğüs gerdiği 15 Temmuz gecesinde yaşanan olaylar silsilesi, gecede gazi olan vatandaşların dilinden resmedildi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde sanatçı ve oyuncu İsmail Hakkı Ürün'ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa Artvin Valisi Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe,  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, kurum amirleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Kum sanatçısı Veysel Çelikdemir'in 15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşların anısına yaptığı gösteri izleyenlerin beğenisini topladı.

Vali Ömer Doğanay: “Asıl Konuşmayı 15 Temmuz’da Millet Yaptı”

Artvin Valisi Ömer Doğanay, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin bir destan yazdığını belirterek, “Ben inanıyorum ki o gece şehit olan kardeşlerimizde burada, bizim aramızdalar onlara da selam olsun. Bu atmosferi, bu canlılığı başından beri bütün Türk Milletine yaşatan Cumhurbaşkanımıza buradan en derin sevgi saygılarımı gönderiyorum, selam olsun kendisine. Asıl konuşmayı 15 Temmuz’da millet yaptı, sizler yaptınız. O gün tankların karşısındaydınız, altındaydınız, şimdide buradasınız, sizlere de ayrı ayrı devletin temsilcisi olarak teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe: “15 Temmuz, Anadolu’nun Türk Yurdu Olarak Kalacağının Bir Belgesidir”

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise “Türk milletinin asırlardır sürdürdüğü kutsal davanın yeniden hayat bulduğu 15 Temmuz Şehitlerini Anma programına hepiniz hoş geldiniz. Anadolu’yu binlerce yıldır kendine yurt tutan bir millet, 15 Temmuz’daki dış mihraklı oyunlara ve planları haince hazırlanan aciz darbe girişimine cesurca göğüs gererek küllerinden yeniden doğmuş ve kendine gelmiştir. 15 Temmuz Anadolu’yu vatan yapan dedelerimizin torunlarının o ruhu yeniden yaşadıkları müstesna gündür ve Anadolu’nun Türk yurdu olarak kalacağının bir başka belgesidir” dedi.

15 Temmuz gazilerinden Ahmet Yasin Kasarcı ve Eşi Ayla Kasarcı ile Cemil Akay, o gece yaşadıklarını izleyenlerle paylaştı.

15 Temmuz Kahramanları adına yazılan şiirlerin okunduğu program sonrasında şehit ailelerine ve programa katılan 15 Temmuz gazilerine hediyeleri protokol üyelerince verildi.

04 Mayıs 2017 Perşembe