Artvin Çoruh Üniversitesi

“Öğretmenim” Fotoğraf Sergisi

Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Öğretmenim” adlı fotoğraf sergisinin açılışı 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü gerçekleştirildi. Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan açılış merasimine Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci ile öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Sergininin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki gerçekleştirdi. Prof. Dr. Fahrettin Tilki, öğretmenlerin bir neslin yetişmesinde toplumun temel yapı taşları olduğunu belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, “eğitim ve öğretmen” kavramlarını farklı açılardan yansıtan bu serginin hayırlı olmasını temenni ederek serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda kısa bir konuşma yapan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de, toplumumuzda öğretmenlik mesleğinin kutsallığına vurgu yaparken toplumumuzun kültür anlayışında bu mesleğe ayrı bir yer ayrıldığını ifade etti. Başkan Kocatepe, tarihte Türk büyüklerinin kendilerini yetiştiren öğretmenlere karşı davranışlarıyla ilgili örnekler de aktardı.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci ise, öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ve dolayısıyla öğretmenlerin büyük sorumluluklar taşıdıklarına dikkat çekti. Öğretmenlerin, minik öğrenciler için okulda bir anne ve baba olarak sadece öğretmekle kalmayıp genç nesillere ahlaki değerlerin aşılanmasında en önemli paya sahip olduklarını dile getiren İl Müdürü Kahveci, ulus olarak geleceğimizin öğretmenlerin ellerinde yoğrulan sağlıklı, zeki ve genç nesillere bağlı olduğunu ifade etti.

Programda ayrıca emekli öğretmenler Etemşah Coşkun ve Hasan Yavuz da öğretmenlik yıllarındaki deneyimlerinden kısa kesitler aktardı. Açılış öncesinde emekli öğretmenlere Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe tarafından plaket verildi. Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi.

Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde bir hafta boyunca açık kalacak "öğretmen" temalı sergide eğitime farklı bakış açılarıyla yaklaşan geçmişten günümüze çeşitli karelere yer veriliyor.

11 Mayıs 2017 Perşembe