Artvin Çoruh Üniversitesi

HABERLER

DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği 2. Üst Kurul Toplantısı ve “Bölge İçin Proje” Çalıştayı Yapıldı

DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği 2. Üst Kurul Toplantısı ve “Bölge İçin Proje” Çalıştayı yapıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç başkanlığında yapılan toplantıya;

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr Asım Örem, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Kasap, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Bayburt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Avrasya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Öğr. Gör. Ali Haydar Doğu katıldı.

Üst Kurul, toplantının ardından DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği tarafından düzenlenen Bölge İçin Proje Çalıştayının Proje Tanıtım bölümüne katılarak, 10 üniversite tarafından iş birliği çerçevesinde hazırlanan proje önerilerini dinlediler.

Çalıştay sonunda; Turizm, Tarım, Sanayi, Girişimcilik, Ar-Ge, Ulaştırma, Tarımsal ve Kırsal Altyapı, Enerji, Kültür ve Yerel Düzeyde Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi konularında toplam 13 proje sunumu yapıldı. Bölgeyi ilgilendiren bu projelerin yakın bir tarihte Kalkınma Bakanlığına sunulması kararlaştırıldı.

18 Mayıs 2017 Perşembe