Artvin Çoruh Üniversitesi

Üniversitemizde 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Artvin Çoruh Üniversitesi’nde 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkan Vekili Zafer Yerli, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu, rektör yardımcıları, kurum müdürleri, dekanlar, yüksekokul müdürleri, davetliler, öğretim elemanları, öğrenciler ve öğrencilerimizin yakınları katıldı.

Artvin Çoruh Üniversitesi bünyesindeki bulunan lisans ve ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen Mezuniyet Töreni, Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Üniversitemizin gelişim süreci ve mevcut durumu hakkında bilgileri özetleyen sinevizyon gösteriminin yapıldığı törene, Üniversitemiz Halk Oyunları Topluluğunun halk oyunları gösterileri renk kattı.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki: "Mezunlarımızın Mesleki Yaşantılarında Başarıyı Yakalayacaklarına İnanıyoruz"

Üniversitemizde bu yıl 11’incisi düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Artvin Çoruh Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin alanlarında donanımlı ve yetkin bireyler olarak iş hayatına atılmaya hazır olduklarına ve mesleki kariyerlerinde başarıyı yakalayacaklarına inandığını söyledi.

“Eğitim ve öğretim hayatınız boyunca birçok zorluğa katlanarak yükseköğretimden mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Sevgili öğrenci kardeşlerimiz sizlerle gurur duyuyoruz. Bugün sizlerden ayrılıyoruz. Bu ayrılıkta biraz hüzün var. Ancak bunun bir ayrılık değil bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Sizler, Artvin Çoruh Üniversitesi’nin daima gururu olacaksınız.

Gönlümüz, dualarımız hep sizlerle olacak. Bizim için elde edilebilecek en büyük ödül, sizlerin başarısı ve mutluluğudur. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki’nin konuşmasının tam metnine ulaşmak için tıklayınız.

Vali Ömer Doğanay: "Artvin'in Gönül Elçileri Olacaksınız"

Artvin Valisi Ömer Doğanay da konuşmasında zamanın insan için çok kıymetli olduğunu ve öğrencilerin gelecek planlamasını iyi yaparak her alanda başarıyı yakalayabileceklerini ifade etti ve öğrencilerden zamanlarını iyi değerlendirmelerini istedi.

Vali Doğanay, mezun olan öğrencilere bundan sonraki iş ve kariyer yaşantılarında başarılar dileyerek “Sizler eğitim döneminizde Artvin’de yaşadınız. Sizlerden gittiğiniz her yerde Artvin’in gönül elçisi olmanızı, ilimizin sahip olduğu güzellikleri, içinde yaşatılan bu nadide kültürü ve alçakgönüllü insanlarını en iyi şekilde tanıtmanızı istiyorum. Burada edindiğiniz bilgi ve deneyimi insanlığın faydası için kullanın. Sizleri kıt kanat okutan ailenizin mutluluğu için kullanın” diye konuştu.

Mezunlar adına mezuniyet konuşmasını ise Üniversitemiz 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılını birincilikle tamamlayan Gamze Küçük yaptı. Gamze Küçük, eğitim yaşantısı boyunca kendisine destek olan ailesine ve hocalarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından fakülte ve meslek yüksekokullarını dereceyle bitiren öğrencilere protokol tarafından plaket ve başarı belgeleri verildi.

Mezuniyet programı, kep atma merasimiyle sona erdi.  Törenin ardından konuklar, Artvin Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programının "Ahşap Sanatları ve Teknolojik Materyaller Sergisi" ile İç Mekan Tasarımı Programınca hazırlanan "İç Mekan Tasarımı ve Sanat Sergisini" gezdi.

23 Mayıs 2017 Salı