Artvin Çoruh Üniversitesi

HABERLER

Kaçkar Karadeniz TV, Müzik Pınarı Ramazan Özel Programı Üniversitemizde Düzenlendi

Kaçkar Karadeniz TV’de yayınlanmakta olan “Müzik Pınarı Ramazan Özel” programı,  3 Haziran 2017 Cumartesi günü Üniversitemiz Şehir Yerleşkesi Konukevi’nde düzenlendi.

Gazeteci Nurbay Usta’nın sunuculuğunda gerçekleştirilen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkuddüs Bingöl, İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hacı Kaya ve Öğr. Gör. Mustafa Eynir katıldı.

Öğr. Gör. Mustafa Eynir’in Kuran tilaveti ile başlayan programda Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Üniversitemizin eğitim ve akademi alanlarında yaptığı çalışmalar ile Üniversitemizde açılması düşünülen bölüm ve programlar hakkında özet bilgiler aktardı.

İslam Dini ve Medeniyeti, İslam Felsefesi çerçevesinden medeniyetler arası diyaloğa bakış, İslam’ın insanlığa kazandırdığı değerler ve ahlak ilkelerinin konuşulduğu programda ayrıca yerel sanatçılar Solmaz Akgül ve Oktay Köse tarafından maniler okundu ve Anadolu’nun kültürel zenginliği ile yoğrulan türküler söylendi.

Programda ayrıca katılımcılara Kuranı Kerim ve İslam İlmihali hediye edildi.

04 Haziran 2017 Pazar