Ali ÜREN

Prof. Dr. Ali ÜREN

Artvin Çoruh Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Toplu Beslenme Sistemleri Ana Bilim Dalı
ali.uren artvin.edu.tr 2100
Ofis
Telefon 04662151063
E-Posta ali.uren artvin.edu.tr
Websitesi
Facebook
Twitter
Adres
Yöksis Profil Sayfası

Akademik Görevler

  1. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ, TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ ANABİLİM DALI, PROFESÖR, 2015 -
  2. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK YÜKSEKOKULU, BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ, PROFESÖR, 2014 - 2015
  3. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, PROFESÖR, 2012 - 2014
  4. EGE ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI, PROFESÖR, 1998 - 2012
  5. EGE ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI, DOÇENT, 1989 - 1998
  6. EGE ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI, YARDIMCI DOÇENT, 1982 - 1989
  7. EGE ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI, ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ, 1981 - 1982
  8. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, KİMYA FAKÜLTESİ, KİMYA MÜHENDİSLİĞİ PR., ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ, 1974 - 1978

Bildiriler

  1. Effects of cooking methods on the formation of heterocyclic aromatic amines in beef and chicken meatballs

    Yazarlar : KEŞKEKOĞLU HASAN,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Sarajevo, BOSNA HERSEK, 2015 Basım Tarihi : 04.10.2015 Etkinlik Tarihi : 01.10.2015 - 04.10.2015
    Uluslararası Poster
  2. Gıdalarda biyojen amin oluşumunu etkileyen faktörler

    Yazarlar : YEĞİN SIRMA,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Erzurum, TÜRKİYE, 2008 Basım Tarihi : 23.05.2008 Etkinlik Tarihi : 21.05.2008 - 23.05.2008
    Ulusal Poster
  3. Biyojen amin analiz yöntemleri

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Bolu, TÜRKİYE, 2006 Basım Tarihi : 04.01.2006 Etkinlik Tarihi : 02.01.2006 - 04.01.2006
    Ulusal Poster
  4. Inhibitory effects of pomegranate seed powder and grape seed powder on the formation of heterocyclic aromatic amines in meatballs after being cooked by charcoal barbecue

    Yazarlar : Keşkekoğlu Hasan,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Kuşadası, Aydın, TÜRKİYE, 2014 Etkinlik Tarihi : 26.05.2014 - 29.05.2014
    Uluslararası Poster
  5. A novel sample preparation method for 2 thiobarbituric acid TBA analysis

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Kuşadası, Aydın, TÜRKİYE, 2014 Etkinlik Tarihi : 26.05.2014 - 29.05.2014
    Uluslararası Poster
  6. Effect of different cooking conditions on heterocyclic amine contents of chicken meatballs

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ,İŞLEROĞLU HİLAL,KEMERLİ TANSEL,YILMAZER MELİKE,ERTEKİN FİGEN,Özyurt Bekir, Yayın Yeri : Eurofoodchem XVII, İstanbul, TÜRKİYE, 2013 Etkinlik Tarihi : 07.05.2013 - 10.05.2013
    Uluslararası Poster
  7. Physical properties and acrylamide concentration of muffins baked in steam assisted hybrid and forced convectional ovens

    Yazarlar : İŞLEROĞLU HİLAL,YILMAZER MELİKE,KEMERLİ TANSEL,ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ,ERTEKİN FİGEN,Özyurt Bekir, Yayın Yeri : The Dream Project Int. Conference, Nantes, FRANSA, 2013 Etkinlik Tarihi : 24.06.2013 - 26.06.2013
    Uluslararası Poster
  8. Characterization of olive varieties by molecular markers

    Yazarlar : Özyurt Taner,Güven Gönül,Alpözen Esra,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 4th International Conference for Olive Tree and Olive Products OLIVEBIOTEQ 2011, Chania, Girit, YUNANİSTAN, 2011 Etkinlik Tarihi : 31.10.2011 - 04.11.2011
    Uluslararası Poster
  9. Determination of sodium benzoate and potassium sorbate levels of olive paste samples

    Yazarlar : Güven Gönül,Gür Ö,Alpözen Esra,Güngör Öztürk Ferişte,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 4th International Conference for Olive Tree and Olive Products OLIVEBIOTEQ 2011, Chania, Girit, YUNANİSTAN, 2011 Etkinlik Tarihi : 31.10.2011 - 04.11.2011
    Uluslararası Poster
  10. Determination of peroxide value and free fatty acid content of olive paste samples

    Yazarlar : Alpözen Esra,Güngör Öztürk Ferişte,Güven Gönül,Köseoğlu Oya,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 4th International Conference for Olive Tree and Olive Products OLIVEBIOTEQ 2011, Chania, Girit, YUNANİSTAN, 2011 Etkinlik Tarihi : 31.10.2011 - 04.11.2011
    Uluslararası Poster
  11. GMO screening of starch samples by Real Time PCR

    Yazarlar : Güven Gönül,Alpözen Esra,Özyurt Taner,YAŞA İHSAN,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 4th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 12.10.2011 - 14.10.2011
    Uluslararası Poster
  12. Screening of pork and horse meat in meat by Real Time PCR

    Yazarlar : Özyurt Taner,Alpözen Esra,Güven Gönül,ÜREN ALİ,YAŞA İHSAN, Yayın Yeri : 4th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 12.10.2011 - 14.10.2011
    Uluslararası Poster
  13. GMO screening of dietary supplement samples by Real Time PCR

    Yazarlar : Alpözen Esra,Güven Gönül,Özyurt Taner,ÜREN ALİ,YAŞA İHSAN, Yayın Yeri : 4th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 12.10.2011 - 14.10.2011
    Uluslararası Poster
  14. Formation and level of heterocyclic amines in meat products

    Yazarlar : Keşkekoğlu Hasan,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Çeşme, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 26.05.2011 - 29.05.2011
    Uluslararası Poster
  15. Determination of acrylamide level of bread by LC MS MS method

    Yazarlar : Güven Gönül,Alpözen Esra,ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Çeşme, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 26.05.2011 - 29.05.2011
    Uluslararası Poster
  16. Multiplex PCR applications in food analysis

    Yazarlar : Özyurt Taner,Güven Gönül,Alpözen Esra,Okhan Veysel Baki,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Çeşme, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 26.05.2011 - 29.05.2011
    Uluslararası Poster
  17. Legislation about biogenic amines in foods

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Çeşme, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 26.05.2011 - 29.05.2011
    Uluslararası Poster
  18. Screening of pork horse chicken meat in meat bolls by real time PCR

    Yazarlar : Alpözen Esra,Güven Gönül,Özyurt Taner,ÜREN ALİ,YAŞA İHSAN, Yayın Yeri : The International Congress on Bioinformatics and Biomics, Kuşadası, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 18.05.2011 - 22.05.2011
    Uluslararası Poster
  19. The use of DNA markers in preserving of genetic resource

    Yazarlar : Güven Gönül,Özyurt Taner,Alpözen Esra,ÜREN ALİ,YAŞA İHSAN, Yayın Yeri : The International Congress on Bioinformatics and Biomics, Kuşadası, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 18.05.2011 - 22.05.2011
    Uluslararası Poster
  20. GMO screening of maize gluten by real time PCR

    Yazarlar : Özyurt Taner,Güven Gönül,Alpözen Esra,ÜREN ALİ,YAŞA İHSAN, Yayın Yeri : The International Congress on Bioinformatics and Biomics, Kuşadası, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 18.05.2011 - 22.05.2011
    Uluslararası Poster
  21. GMO screening of soy bean samples by real time PCR

    Yazarlar : Güven Gönül,Alpözen Esra,Özyurt Taner,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Plant Genomics European Meetings, İstanbul, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 04.05.2011 - 07.05.2011
    Uluslararası Poster
  22. Application of microarrays technology in plant genomics

    Yazarlar : Güven Gönül,Alpözen Esra,Özyurt Taner,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Plant Genomics European Meetings, İstanbul, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 04.05.2011 - 07.05.2011
    Uluslararası Poster
  23. Steam assisted baking of cookies as compared to conventional baking

    Yazarlar : KEMERLİ TANSEL,İŞLEROĞLU HİLAL,YILMAZER MELİKE,Güven Gönül,ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ERTEKİN FİGEN,ÜREN ALİ,Özyurt Bekir, Yayın Yeri : 11th International Congress on Engineering and Food, Atina, YUNANİSTAN, 2011 Etkinlik Tarihi : 22.05.2011 - 26.05.2011
    Uluslararası Poster
  24. Quality characteristics and drying behaviour of muffins baked in steam assisted and convectional ovens

    Yazarlar : YILMAZER MELİKE,İŞLEROĞLU HİLAL,KEMERLİ TANSEL,ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,Güven Gönül,ERTEKİN FİGEN,ÜREN ALİ,Özyurt Bekir, Yayın Yeri : 11th International Congress on Engineering and Food, Atina, YUNANİSTAN, 2011 Etkinlik Tarihi : 22.05.2011 - 26.05.2011
    Uluslararası Poster
  25. Drying kinetics and quality of cookies during baking in natural and forced convection ovens

    Yazarlar : KEMERLİ TANSEL,İŞLEROĞLU HİLAL,YILMAZER MELİKE,Güven Gönül,ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ERTEKİN FİGEN,ÜREN ALİ,Özyurt Bekir, Yayın Yeri : 17th Int. Drying Symposium, Magdeburg, ALMANYA, 2010 Etkinlik Tarihi : 03.10.2010 - 06.10.2010
    Uluslararası Poster
  26. Biogenic amine content of kumru A traditional Turkish fermented cereal food

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,Alpözen Esra,Güven Gönül,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : The first International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, TÜRKİYE, 2010 Etkinlik Tarihi : 15.04.2010 - 17.04.2010
    Uluslararası Poster
  27. Analytical methods for the determination of phenolics in cereals

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, TÜRKİYE, 2008 Etkinlik Tarihi : 24.04.2008 - 26.04.2008
    Uluslararası Poster
  28. Effects of blanching on some quality parameters of wild radish raphanus raphanistrum samples

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 8th International Conference of Food Physics, Plovdiv, BULGARİSTAN, 2008 Etkinlik Tarihi : 24.09.2008 - 27.09.2008
    Uluslararası Poster
  29. Antioxidants in cashew products

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 8th International Conference of Food Physics, Plovdiv, BULGARİSTAN, 2008 Etkinlik Tarihi : 24.09.2008 - 27.09.2008
    Uluslararası Poster
  30. Developments in the field of food nanotechnology

    Yazarlar : YEĞİN SIRMA,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, TÜRKİYE, 2007 Etkinlik Tarihi : 24.10.2007 - 26.10.2007
    Uluslararası Poster
  31. Alternative ingredients to gluten for coeliac patients

    Yazarlar : YEĞİN SIRMA,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : First International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages, Kork, İRLANDA, 2007 Etkinlik Tarihi : 12.09.2007 - 14.09.2007
    Uluslararası Poster
  32. Determination of biogenic amines in foods by capillary electrophoresis methods

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 5th International Congress on Food Technology, Selanik, YUNANİSTAN, 2007 Etkinlik Tarihi : 09.03.2007 - 11.03.2007
    Uluslararası Poster
  33. Importance of biogenic amines in foods

    Yazarlar : YEĞİN SIRMA,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 5th International Congress on Food Technology, Selanik, YUNANİSTAN, 2007 Etkinlik Tarihi : 09.03.2007 - 11.03.2007
    Uluslararası Poster
  34. Dietary fiber Technological and physiological interest

    Yazarlar : YEĞİN SIRMA,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 2nd International Congress on Functional Foods and Nutraceuticals, İstanbul, TÜRKİYE, 2006 Etkinlik Tarihi : 04.05.2006 - 06.05.2006
    Uluslararası Poster
  35. Analysis of phenolic compounds in olive oil

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 2nd International Congress on Functional Foods and Nutraceuticals, İstanbul, TÜRKİYE, 2006 Etkinlik Tarihi : 04.05.2006 - 06.05.2006
    Uluslararası Poster
  36. The effect of harvest time and bentonite treatment on histamine and tyramine levels of wines

    Yazarlar : YÜCEL UFUK,ÜREN ALİ,TURANTAŞ FULYA, Yayın Yeri : 4th International Conference on Agro and Food Physics, İstanbul, TÜRKİYE, 2000 Etkinlik Tarihi : 16.05.2000 - 20.05.2000
    Uluslararası Poster
  37. Plasma zinc copper and manganese levels of infertile flocks in the Marmara region in Turkey

    Yazarlar : MERT NİHAT,Antaplı Mübeccel,ÜREN ALİ,TANRIVERDİ MELTEM, Yayın Yeri : Second Meeting of the International Society for Trace Element Research in Humans, Tokyo, JAPONYA, 1989 Etkinlik Tarihi : 28.08.1989 - 01.09.1989
    Uluslararası Poster
  38. Katkı maddelerinin gıdalarda akrilamid oluşumuna etkileri

    Yazarlar : Alpözen Esra,Güven Gönül,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 03.05.2012 - 04.05.2012
    Ulusal Poster
  39. Çiğ kırmızı et örneklerinde Real Time PCR yöntemiyle at eti ve domuz eti aranması

    Yazarlar : Alpözen Esra,Özyurt Taner,Güven Gönül,Göl Deniz,Okhan Veysel Baki,YAŞA İHSAN,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 03.05.2012 - 04.05.2012
    Ulusal Poster
  40. Akrilamidin sağlık üzerine etkileri

    Yazarlar : Güven Gönül,Alpözen Esra,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 03.05.2012 - 04.05.2012
    Ulusal Poster
  41. Soslu mısır çerezi örneklerinde Real Time PCR yöntemi ile GDO aranması

    Yazarlar : Güven Gönül,Alpözen Esra,Özyurt Taner,ÜREN ALİ,YAŞA İHSAN, Yayın Yeri : 3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 03.05.2012 - 04.05.2012
    Ulusal Poster
  42. Kanola örneklerinde Real Time PCR yöntemiyle GDO aranması

    Yazarlar : Özyurt Taner,Güven Gönül,Alpözen Esra,Göl Deniz,Okhan Veysel Baki,ÜREN ALİ,YAŞA İHSAN, Yayın Yeri : 3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 03.05.2012 - 04.05.2012
    Ulusal Poster
  43. Bazı geleneksel fermente gıdalarımızın biyojen amin içerikleri

    Yazarlar : Özdestan Ö, Üren A, Yayın Yeri : 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 10.05.2012 - 12.05.2012
    Ulusal Poster
  44. Sarı leblebide protein miktarının Dumas Yöntemi ile belirlenmesi

    Yazarlar : Alpözen E, Güven G, Okhan VB, Üren A, Yayın Yeri : 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 10.05.2012 - 12.05.2012
    Ulusal Poster
  45. Sarı leblebide akrilamid düzeylerinin LC MS MS yöntemi ile belirlenmesi

    Yazarlar : Güven G, Alpözen E, Okhan VB, Üren A, Yayın Yeri : 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 10.05.2012 - 12.05.2012
    Ulusal Poster
  46. Buhar destekli hibrid fırında et pişirme

    Yazarlar : İşleroğlu H, Kemerli T, Sakin Yılmazer M, Özdestan Ö, Keşkekoğlu H, Üren A, Özyurt B, Kaymak Ertekin F, Yayın Yeri : Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 10.10.2012 - 12.10.2012
    Ulusal Poster
  47. Gıdalarda furanın belirlenmesi için kullanılan analiz yöntemleri

    Yazarlar : Özdestan Ö, Üren A, Yayın Yeri : Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 10.10.2012 - 12.10.2012
    Ulusal Poster
  48. Meyve ve sebzelerde biyojen aminler

    Yazarlar : Özdestan Ö, Üren A, Yayın Yeri : Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 10.10.2012 - 12.10.2012
    Ulusal Poster
  49. Buhar destekli hibrid ve konvansiyonel fırınlarda pişirilen kurabiyelerde akrilamid oluşumu ve esmerleşme derecesinin kinetik modellemesi

    Yazarlar : Kemerli T, İşleroğlu H, Sakin Yılmazer M, Güven G, Özdestan Ö, Kaymak Ertekin F, Üren A, Özyurt B, Yayın Yeri : 7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 24.11.2011 - 26.11.2011
    Ulusal Poster
  50. Domates salçasında potasyum sorbat ve sodyum benzoat düzeylerinin HPLC ile belirlenmesi

    Yazarlar : Güven G, Alpözen E, Gür Ö, Öztürk Güngör F, Üren A, Yayın Yeri : Kromatografi, Diyarbakır, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 07.09.2011 - 10.09.2011
    Ulusal Poster
  51. Akrilamid analiz yöntemleri

    Yazarlar : Alpözen E, Güven G, Üren A, Yayın Yeri : Kromatografi, Diyarbakır, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 07.09.2011 - 10.09.2011
    Ulusal Poster
  52. Farklı yörelerde yetiştirilen Gemlik Zeytininden elde edilen sofralık siyah zeytinlerde oluşan biyojen amin miktarlarının belirlenmesi

    Yazarlar : Özdestan Ö, Öztürk Güngör F, Alpözen E, Güven G, Üren A, Yayın Yeri : Ulusal Zeytin Kongresi, Akhisar, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 22.02.2011 - 25.02.2011
    Ulusal Poster
  53. Kumrularda laktik asit bakteri florasının belirlenmesi

    Yazarlar : Özyurt T, Güven G, Özdestan Ö, Alpözen E, Üren A, Yayın Yeri : 2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, TÜRKİYE, 2010 Etkinlik Tarihi : 09.12.2010 - 10.12.2010
    Ulusal Poster
  54. Gıdalarda akrilamidin belirlenmesinde kullanılan analiz yöntemleri

    Yazarlar : Özdestan Ö, Üren A, Yayın Yeri : 2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, TÜRKİYE, 2010 Etkinlik Tarihi : 09.12.2010 - 10.12.2010
    Ulusal Poster
  55. Sucukta Real time PCR yöntemiyle tür tayini

    Yazarlar : Özyurt T, Güven G, Alpözen E, Okhan VB, Üren A ve Yaşa İ, Yayın Yeri : 1. Et Ürünleri 'Sucuk' Çalıştayı, Kuşadası/Aydın, Aydın, TÜRKİYE, 2010 Etkinlik Tarihi : 02.12.2010 - 03.12.2010
    Ulusal Poster
  56. İzmir de marketlerde satılan bazı sucuk örneklerinin biyojen amin içeriklerinin belirlenmesi

    Yazarlar : Özdestan Ö, Üren A, Yayın Yeri : 1. Et Ürünleri 'Sucuk' Çalıştayı, Kuşadası/Aydın, Aydın, TÜRKİYE, 2010 Etkinlik Tarihi : 02.12.2010 - 03.12.2010
    Ulusal Poster
  57. Piyasada satılan bazı şalgam suyu örneklerinin renk değerlerinin L a b belirlenmesi

    Yazarlar : Özdestan Ö, Üren A, Yayın Yeri : II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Van, TÜRKİYE, 2009 Etkinlik Tarihi : 27.05.2009 - 29.05.2009
    Ulusal Poster
  58. İzmir in 3 geleneksel fırın ürünü İzmir gevreği kumru ve boyoz

    Yazarlar : Alpözen E, Güven G, Üren A, Yayın Yeri : II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Van, TÜRKİYE, 2009 Etkinlik Tarihi : 27.05.2009 - 29.05.2009
    Ulusal Poster
  59. Ege bölgesinde sıklıkla tüketilen bazı otların nitrat ve nitrit içeriklerinin saptanması

    Yazarlar : Özdestan Ö, Üren A, Yayın Yeri : Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Erzurum, TÜRKİYE, 2008 Etkinlik Tarihi : 21.05.2008 - 23.05.2008
    Ulusal Poster
  60. Unlarda renk ölçüm yöntemleri

    Yazarlar : Özdestan Ö, Üren A, Yayın Yeri : Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Gaziantep, Gaziantep, TÜRKİYE, 2006 Etkinlik Tarihi : 02.01.2006 - 04.01.2006
    Ulusal Poster
  61. Şaraplarda biyojen aminler

    Yazarlar : Özdestan Ö, Üren A, Yeğin S, Yayın Yeri : Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Bolu, TÜRKİYE, 2006 Etkinlik Tarihi : 02.01.2006 - 04.01.2006
    Ulusal Poster
  62. Kurşun emilimi üzerine diyetin etkisi

    Yazarlar : Özdestan Ö, Üren A, Yayın Yeri : Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Erzurum, TÜRKİYE, 2008 Etkinlik Tarihi : 21.05.2008 - 23.05.2008
    Ulusal Poster

Deneyimler

  1. İzmir Büyük Dersane, Kimya Öğretmeni, 1978 - 1980

Dersler

Akademik Yıl Ders Adı Dili Saati
2016-2017 Gıda Katkı Maddeleri Türkçe 2
2016-2017 Besin Kimyası ve Analizleri I Türkçe 4
2016-2017 Genel Kimya I Türkçe 3
2016-2017 Biyoistatistik Türkçe 4
2015-2016 Biyoistatistik Türkçe 4
2015-2016 Besin Kimyası ve Analizleri I Türkçe 4
2015-2016 Genel Kimya I Türkçe 3
2015-2016 Gıda Katkı Maddeleri Türkçe 2
2015-2016 Besin Kimyası ve Analizleri II Türkçe 4
2015-2016 Besin Toksikolojisi Türkçe 2
2015-2016 Genel Kimya II Türkçe 3
2015-2016 Biyokimya Türkçe 2
2014-2015 Besin Kimyası ve Analizleri II Türkçe 4
2014-2015 Genel Kimya II Türkçe 3
2014-2015 Besin Toksikolojisi Türkçe 2
2013-2014 ORGANİK KİMYA II Türkçe 3
2013-2014 FİZİKOKİMYA Türkçe 3
2013-2014 GENEL KİMYA Türkçe 8
2013-2014 GENEL KİMYA II Türkçe 4
2013-2014 ORGANİK KİMYA I Türkçe 3
2013-2014 TEMEL İTALYANCA II İtalyanca 4
2013-2014 ANALİTİK KİMYA Türkçe 4
2013-2014 ORGANİK KİMYA Türkçe 3
2013-2014 TERMODİNAMİK Türkçe 4
2012-2013 ORGANİK KİMYA I Türkçe 3
2012-2013 GENEL KİMYA Türkçe 6
2012-2013 ANALİTİK KİMYA Türkçe 2
2012-2013 GENEL KİMYA II Türkçe 2
2012-2013 ORGANİK KİMYA Türkçe 2
2012-2013 ORGANİK KİMYA II Türkçe 2

İdari Görevler

  1. Dekan
    ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ,
  2. MYO/Yüksekokul Müdürü
    ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ,
    2015 - 2015
  3. Dekan
    ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ,
    2015 - 2016
  4. Bölüm Başkanı
    ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ,
    2014 - 2015
  5. Bölüm Başkanı
    AVRASYA ÜNİVERSİTESİ,
    2013 - 2013
  6. Enstitü Müdürü
    AVRASYA ÜNİVERSİTESİ,
    2013 - 2014
  7. Dekan
    AVRASYA ÜNİVERSİTESİ,
    2012 - 2013
  8. Bölüm Başkanı
    AVRASYA ÜNİVERSİTESİ,
    2012 - 2014
  9. Anabilim Dalı Başkanı
    EGE ÜNİVERSİTESİ,
    2009 - 2012

Kitaplar

  1. Gıda Kimyası I Ders Notları
    ÜREN ALİ, Yayın Yeri : xxx, TÜRKİYE, Türkçe, 2009
    Ulusal Ders Kitabı Tümü
  2. Laboratuar Tekniği
    ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Ege Üniversitesi Basımevi Bornova/İzmir, Türkçe, 1992
    Ulusal Ders Kitabı Tümü

Makaleler

  1. Inhibitory effects of grape seed extract on the formation of heterocyclic aromatic amines in beef and chicken meatballs cooked by different techniques

    Yazarlar : KEŞKEKOĞLU HASAN,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : International journal of food properties, 2017
    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded
  2. Kinetics of colour, chlorophyll and ascorbic acid content in spinach baked in different types of oven

    Yazarlar : İŞLEROĞLU HİLAL,YILMAZER MELİKE,KEMERLİ KALBARAN TANSEL,ÜREN ALİ,ERTEKİN FİGEN, Yayın Yeri : International Journal of Food Properties, 2017
    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded
  3. Steam assisted hybrid cooking behaviour of semitendinosus muscle Heterocyclic amines formation soluble protein degradation fat retention surface colour and cooking value

    Yazarlar : İŞLEROĞLU HİLAL,KEMERLİ KALBARAN TANSEL,ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ,ERTEKİN FİGEN, Yayın Yeri : International Journal of Food Properties, 2016
    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded
  4. Determination of acrylamide in three different bread types by an in house validated LC MS MS method

    Yazarlar : ALPÖZEN ESRA,GÜVEN GÖNÜL,ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Acta Alimentaria, 2015
    Uluslararası Hakemli SSCI
  5. Türk kahvesinde LC MS MS yöntemi ile akrilamid düzeylerinin belirlenmesi

    Yazarlar : ALPÖZEN ESRA,GÜVEN GÖNÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Analiz 35, 2014
    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor
  6. Pişirme koşullarının et ve et ürünlerinde heterosiklik amin oluşumuna etkileri

    Yazarlar : KEŞKEKOĞLU HASAN,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Analiz 35, 2014
    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor
  7. Development of a new extraction method for heterocyclic aromatic amines determination in cooked meatballs

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,KAÇAR ESRA,KEŞKEKOĞLU HASAN,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Food Analytic Methods, 2014
    Uluslararası Hakemli SSCI
  8. Inhibitory effects of pomegranate seed extract on the formation of heterocyclic aromatic amines in beef and chicken meatballs after being cooked by four different methods

    Yazarlar : KEŞKEKOĞLU HASAN,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Meat Science, 2014
    Uluslararası Hakemli SSCI
  9. Effect of oven cooking method on formation of heterocyclic amines and quality characteristics of chicken patties Steam assisted hybrid oven versus convection ovens

    Yazarlar : İŞLEROĞLU HİLAL,KEMERLİ KALBARAN TANSEL,ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ,ERTEKİN FİGEN, Yayın Yeri : Poultry Science, 2014
    Uluslararası Hakemli SSCI
  10. Determination of acrylamide levels of İzmir Gevreği and effects of cooking parameters on acrylamide formation

    Yazarlar : ALPÖZEN ESRA,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2013
    Uluslararası Hakemli SSCI
  11. Determination of acrylamide levels of light biscuit by LC MS MS

    Yazarlar : ALPÖZEN E, GÜVEN G, ÜREN A, Yayın Yeri : Akademik Gıda, 2013
    Uluslararası Hakemli Food Science and Tecnology Abstracts
  12. Baking kinetics of muffins in convectional and steam assisted hybrid ovens

    Yazarlar : YILMAZER MELİKE,KEMERLİ KALBARAN TANSEL,İŞLEROĞLU HİLAL,ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,GÜVEN GÖNÜL,ÜREN ALİ,ERTEKİN FİGEN, Yayın Yeri : Journal of Food Engineering, 2013
    Uluslararası Hakemli SSCI
  13. Formation of biogenic amines during fermentation and storage of tarhana A traditional cereal food

    Yazarlar : KEŞKEKOĞLU HASAN,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Quality Assurance and Safety of Crops & Foods, 2013
    Uluslararası Hakemli SSCI
  14. Biogenic amine content of tarhana A traditional fermented food

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : International Journal of Food Properties, 2013
    Uluslararası Hakemli SSCI
  15. Nitrate and nitrite contents of baby foods

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Akademik Gıda, 2012
    Uluslararası Hakemli Food Science and Technology Abstracts
  16. Gıdalarda biyojen aminlerle ilgili yasal düzenlemeler

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi, 2012
    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor
  17. Determination of some chemical properties of kumru A traditional fermented cereal food

    Yazarlar : ÖZDESTAN Ö, GÜVEN G, ALPÖZEN E, GÖVERCIN İ, ÜREN A, Yayın Yeri : Gıda, 2012
    Uluslararası Hakemli CAB Abstracts
  18. Effect of steam baking on acrylamide formation and browning kinetics of cookies

    Yazarlar : İŞLEROĞLU HİLAL,KEMERLİ KALBARAN TANSEL,YILMAZER MELİKE,GÜVEN GÖNÜL,ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ,ERTEKİN FİGEN, Yayın Yeri : Journal of Food Science, 2012
    Uluslararası Hakemli SSCI
  19. Monitoring of Biogenic Amines in Kumru A Traditional Fermented Cereal Food

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ALPÖZEN ESRA,GÜVEN GÖNÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : International Journal of Food Properties, 2012
    Uluslararası Hakemli SSCI
  20. İzmir de marketlerde satılan bazı sucuk örneklerinin biyojen amin içeriklerinin belirlenmesi

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Hasad Gıda, 2011
    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor
  21. Effects of boiling parameters on the levels of nitrate nitrite and color values of wild radish Raphanus raphanistrum

    Yazarlar : ÖZDESTAN Ö, ÜREN A, Yayın Yeri : Gıda, 2011
    Uluslararası Hakemli CAB Abstracts
  22. Farklı yörelerde yetiştirilen gemlik zeytinlerinden elde edilen sofralık siyah zeytinlerin biyojen aminlerinin belirlenmesi

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,GÜNGÖR ÖZTÜRK FERIŞTE,ALPÖZEN ESRA,GÜVEN GÖNÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Zeytin Bilimi, 2011
    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor
  23. Gıdalarda nitrat ve nitritin belirlenmesinde kullanılan analiz yöntemleri

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Hasad Gıda, 2011
    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor
  24. Development of a cost effective method for nitrate and nitrite determination in leafy plants and nitrate and nitrite contents of some green leafy vegetables grown in the Aegean region of Turkey

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2010
    Uluslararası Hakemli SSCI
  25. Biogenic Amine Content of Shalgam S algam A Traditional Lactic Acid Fermented Turkish Beverage

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2010
    Uluslararası Hakemli SSCI
  26. Gıdalarda nitrat ve nitrit

    Yazarlar : ÖZDESTAN Ö, ÜREN A, Yayın Yeri : Akademik Gıda, 2010
    Uluslararası Hakemli Food Science and Technology Abstracs
  27. Biogenic amine content of kefir a fermented dairy product

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : European Food Research and Technology, 2010
    Uluslararası Hakemli SSCI
  28. Kahve ve çikolatada biyoaktif aminler

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Hasad Gıda, 2010
    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor
  29. A method for benzoyl chloride derivatization of biogenic amines for high performance liquid chromatography

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Talanta, 2009
    Uluslararası Hakemli SSCI
  30. Basınçlı çözgen ekstraksiyonu gıda analizlerinde yeni bir yöntem

    Yazarlar : YEĞİN SIRMA,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Dünya Gıda, 2009
    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor
  31. Biogenic amines in Turkish type pickled cabbage effects of salt and citric acid concentration

    Yazarlar : YÜCEL UFUK,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Acta Alimentaria, 2008
    Uluslararası Hakemli SSCI
  32. The effect of harvest time and bentonite treatment on histamine and tyramine contents of wines

    Yazarlar : YÜCEL U, ÜREN A, Yayın Yeri : Gıda, 2008
    Uluslararası Hakemli CAB Abstracts
  33. Biogenic amine content of boza A traditional cereal based fermented Turkish beverage

    Yazarlar : YEĞİN SIRMA,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Food Chemistry, 2008
    Uluslararası Hakemli SSCI
  34. Gıdalarda mineral analizlerinde örnek hazırlamada yüksek basınçla yakma HPA ve mikrodalga yakma sistemlerinin kullanımı

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Hasad Gıda, 2007
    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor
  35. Fermente soya ürünlerinde biyojen aminler

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Hasad Gıda, 2007
    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor
  36. Evaluation of biogenic amines in organic and non organic wines by HPLC OPA derivatization

    Yazarlar : KALKAN YILDIRIM HATİCE,ÜREN ALİ,YÜCEL UFUK, Yayın Yeri : Food Technology and Biotechnology, 2007
    Uluslararası Hakemli SSCI
  37. Bitkisel steroller

    Yazarlar : YEĞİN SIRMA,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Hasad Gıda, 2007
    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor
  38. Şarap ve lahana turşularında biyojen amin miktarları

    Yazarlar : YÜCEL UFUK,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Akademik Gıda, 2006
    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor
  39. Biyojen amin analiz yöntemleri

    Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Akademik Gıda, 2006
    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor
  40. Şaraplarda kurşun kontaminasyonu ve kurşunun insan sağlığı üzerine etkileri

    Yazarlar : YÜCEL UFUK,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Dünya Gıda, 2000
    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor
  41. Tristimulus colorimetry A review

    Yazarlar : ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Gıda, 1999
    Uluslararası Hakemli CAB Abstracts
  42. Distribution of elements in honeys and effect of a thermoelectric power plant on the element contents

    Yazarlar : ÜREN ALİ,ŞERİFOĞLU AYŞE,SARIKAHYA YÜKSEL, Yayın Yeri : Food Chemistry, 1998
    Uluslararası Hakemli SSCI
  43. Colour parameters of Turkish type fermented sausage during fermentation and ripening

    Yazarlar : ÜREN ALİ,BABAYİĞİT DENİZ, Yayın Yeri : Meat Science, 1997
    Uluslararası Hakemli SSCI
  44. Determination of Turkish type fermented sausage colour by a reflectance method

    Yazarlar : ÜREN ALİ,BABAYİĞİT DENİZ, Yayın Yeri : Food Chemistry, 1996
    Uluslararası Hakemli SSCI
  45. Plasma copper zinc and magnesium levels in patients with premenstrual tension syndrome

    Yazarlar : POSACI C ERTEN O, ÜREN A, ACAR B, Yayın Yeri : Acta Obstetrica et Gynecologica Scandinavica, 1994
    Uluslararası Hakemli SCI
  46. Süt ve ayranların riboflavin içeriklerinin ve güneş ışığının bozucu etkisinin araştırılması

    Yazarlar : ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Ege Üni. Mühendislik Fakültesi Dergisi, 1988
    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor
  47. Gıdalarda triptofan tirozin ve fenil alanin amino asitlerinin HPLC tekniği ile analizi

    Yazarlar : AKTOLUĞ ASLI,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Ege Üni. Mühendislik Fakültesi Dergisi, 1987
    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor
  48. Pirinç amino asitlerinin ince tabaka kromatografisiyle incelenmesi

    Yazarlar : ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Ege Üni. Mühendislik Fakültesi Dergisi, 1987
    Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor
  49. Reversible catalytic cleavage of hydroxy amino acids in the presence of pyridoxal and certain Lewis bases

    Yazarlar : AYDIN A, ÜREN A, BAYKUT F, Yayın Yeri : Chimica Acta Turcica, 1981
    Uluslararası Hakemli Chemical Abstracts
  50. 1 4 Dioxane hemoglobin interaction

    Yazarlar : BAYKUT F, ŞENGÜN A, ÜREN A, ENGINÜN M, Yayın Yeri : Chimica Acta Turcica, 1978
    Uluslararası Hakemli Chemical Abstracts
  51. Studies on the structures of the metal complexes of N salicylidene cystein

    Yazarlar : BAYKUT F, AYDIN A, ÜREN A, Yayın Yeri : Chimica Acta Turcica, 1975
    Uluslararası Hakemli Chemical Abstracts
  52. Studies on the metal complexes of N salicylidene cystein

    Yazarlar : BAYKUT F, AYDIN A, ÜREN A, Yayın Yeri : Chimica Acta Turcica, 1974
    Uluslararası Hakemli Chemical Abstracts

Öğrenim

  1. Yüksek Lisans, İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, KİMYA BÖLÜMÜ, 1968 - 1973
  2. Lisans, İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, KİMYA FAKÜLTESİ, KİMYA MÜHENDİSLİĞİ PR., 1968 - 1973
  3. Doktora, İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, KİMYA FAKÜLTESİ, KİMYA MÜHENDİSLİĞİ PR., 1974 - 1978

Projeler

  1. Farklı ürün grupları için fırında pişirme kalite metriğinin oluşturulması farklı pişirme yöntemlerinin bu metriğe göre karşılaştırılması ve buharlı ve buhar destekli hibrid fırınların bu ürünlerin pişme kalitesi üzerine katkılarının değerlendirilmesi
    ULUSAL TÜBİTAK PROJESİ Araştırmacı
    Tamamlandı , 15.09.2009 - 15.12.2011
  2. Biyojen aminlerin kolon öncesi o fitaldialdehit türevlendirmesiyle HPLC yöntemiyle analizi
    ULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Yönetici
    Tamamlandı , 03.06.2002 - 03.06.2003
  3. Tarhana üretimi ve depolanması süresince biyojen amin oluşumunun araştırılması
    ULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Yönetici
    Tamamlandı , 02.06.2008 - 02.06.2009
  4. Fermente ürünlerden peynir şarap ve lahana turşularında biyojen amin miktarları
    ULUSAL TÜBİTAK PROJESİ Yönetici
    Tamamlandı , 02.02.1998 - 02.02.2000
  5. Gıdalarda heterosiklik aminlerin HCA analiz yöntemlerinin karşılaştırılması
    ULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Yönetici
    Tamamlandı , 01.09.2011 - 31.07.2012
  6. Geleneksel fermente ürünlerimizden olan bozada biyojen amin varlığının araştırılması
    ULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Yönetici
    Tamamlandı , 01.09.2005 - 30.06.2006
  7. Nar çekirdeği ve üzüm çekirdeği özütlerinin farklı et ürünlerinde ve farklı pişirme şartlarında HCA oluşumuna etkisinin araştırılması
    ULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Yönetici
    Tamamlandı , 01.06.2011 - 30.11.2012
  8. Biyojen aminlerin benzoil klorür türevlendirmesiyle HPLC yöntemiyle analizi
    ULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Yönetici
    Tamamlandı , 01.06.2004 - 01.06.2005
  9. Gıdalarda bulunan biyojen aminlerin yüksek basınç sıvı kromatografisi ile analizi
    ULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Yönetici
    Tamamlandı , 01.06.2001 - 31.05.2002
  10. Piyasada satılan bazı bebek mamalarının nitrat ve nitrit içeriklerinin belirlenmesi
    ULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Araştırmacı
    Tamamlandı , 01.02.2011 - 01.02.2012
  11. Ekmek ve diğer unlu mamullerde GC MS ile akrilamid düzeylerinin belirlenmesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Proje No TAGEM GY 10 03 01 165
    ULUSAL Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
    Tamamlandı , 01.01.2010 - 01.01.2012
  12. Türkiyede üretilen bazı fermente gıdalarda biyojen aminlerin belirlenmesi
    ULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Yönetici
    Tamamlandı , 01.01.2007 - 01.01.2009

Tez Danışmanlıkları

  1. Çekirdeksiz Türk kuru üzümünde iz element kirlilikleri ile mineral madde ve şeker içeriklerinin belilenmesi

    Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Diğer, 1992
    Yurt İçi Türkiye Tamamlandı
  2. Ege bölgesinde satılan maden suyu örneklerinde bazı ağır metallerin ve nitrit, nitrat, amonyak içeriğinin araştırılması

    Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Diğer, 1993
    Yurt İçi Türkiye Tamamlandı
  3. Türk sucuklarında renk karakteristiklerinin belirlenmesi, sanayi ölçekli bir işletmede fermantasyon ve olgunlaşma aşamasında renk gelişiminin incelenmesi

    Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 1994
    Yurt İçi Türkiye Tamamlandı
  4. Türkiye maden sularının fiziksel ve kimyasal bileşimi ile amonyak, nitrit, nitrat ve hidrojen sülfür derişimi üzerine etki eden faktörlerin araştırılması

    Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 1999
    Yurt İçi Türkiye Tamamlandı
  5. Fotosentez membranlarının stabilizasyonu gıdalarda herbisid analizleri için yeni bir biosensör geliştirme ve sonuçların mevcut diğer yöntemlerle karşılaştırılması

    Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2000
    Yurt İçi Türkiye Tamamlandı
  6. Gıdalarda yüksek basınç sıvı kromatografisi (HPLC) ile biyojen amin analizleri

    Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Diğer, 2002
    Yurt İçi Türkiye Tamamlandı
  7. Orto-ftalaldehit türevleri kullanarak biyojen aminlerin yüksek basınç sıvı kromatografisi (HPLC) yöntemiyle analizi

    Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Diğer, 2003
    Yurt İçi Türkiye Tamamlandı
  8. Geleneksel fermente ürünlerimizden olan boza'da biyojen amin varlığının araştırılması

    Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2006
    Yurt İçi Türkiye Tamamlandı
  9. Benzoil türevleri kullanılarak biyojen aminlerin yüksek basınç sıvı kromatografisi (HPLC) yöntemiyle analizi

    Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2004
    Yurt İçi Türkiye Tamamlandı
  10. Tarhana üretimi ve depolanması süresince biyojen amin oluşumunun araştırılması

    Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2009
    Yurt İçi Türkiye Tamamlandı
  11. Türkiye'de üretilen bazı fermente gıdalarda biyojen aminlerin belirlenmesi üzerine bir çalışma

    Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2009
    Yurt İçi Türkiye Tamamlandı
  12. Kumru ve boyozda akrilamid düzeylerinin belirlenmesi

    Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2010
    Yurt İçi Türkiye Tamamlandı
  13. Et ürünlerinde nitrat ve nitrit tayini için spektrofotometrik bir yöntem geliştirilmesi

    Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2011
    Yurt İçi Türkiye Tamamlandı
  14. İzmir gevreğinde akrilamid düzeylerinin belirlenmesi ve pişirme koşullarının akrilamid oluşumu üzerine etkileri

    Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2012
    Yurt İçi Türkiye Tamamlandı
  15. Nar çekirdeği ve üzüm çekirdeği özütlerinin farklı et ürünlerinde ve farklı pişirme şartlarında HCA oluşumuna etkisinin araştırılması

    Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2012
    Yurt İçi Türkiye Tamamlandı
  16. Yüksek sıcaklıkta pişirilmiş bazı geleneksel gıdaların HCA içeriklerinin araştırılması

    Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2012
    Yurt İçi Türkiye Tamamlandı
  17. Gıdalarda heterosiklik aminlerin (HCA) analiz yöntemlerinin karşılaştırılması

    Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2012
    Yurt İçi Türkiye Tamamlandı
  18. Soya içeren işlenmiş gıdalarda GDO miktarının belirlenmesi ve pişirme koşullarının GDO miktarına etkisi

    Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2014
    Yurt İçi Türkiye Tamamlandı