Prof. Dr. Ali ÜREN

Scholar Tasks
- ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ, TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ ANABİLİM DALI, PROFESÖR, 2015 -
- ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK YÜKSEKOKULU, BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ, PROFESÖR, 2014 - 2015
- AVRASYA ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, PROFESÖR, 2012 - 2014
- EGE ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI, PROFESÖR, 1998 - 2012
- EGE ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI, DOÇENT, 1989 - 1998
- EGE ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI, YARDIMCI DOÇENT, 1982 - 1989
- EGE ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI, ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ, 1981 - 1982
- İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, KİMYA FAKÜLTESİ, KİMYA MÜHENDİSLİĞİ PR., ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ, 1974 - 1978
Papers
-
Effects of cooking methods on the formation of heterocyclic aromatic amines in beef and chicken meatballs
Yazarlar : KEŞKEKOĞLU HASAN,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Sarajevo, BOSNA HERSEK, 2015 Basım Tarihi : 04.10.2015 Etkinlik Tarihi : 01.10.2015 - 04.10.2015
Uluslararası Poster -
Gıdalarda biyojen amin oluşumunu etkileyen faktörler
Yazarlar : YEĞİN SIRMA,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Erzurum, TÜRKİYE, 2008 Basım Tarihi : 23.05.2008 Etkinlik Tarihi : 21.05.2008 - 23.05.2008
Ulusal Poster -
Biyojen amin analiz yöntemleri
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Bolu, TÜRKİYE, 2006 Basım Tarihi : 04.01.2006 Etkinlik Tarihi : 02.01.2006 - 04.01.2006
Ulusal Poster -
Inhibitory effects of pomegranate seed powder and grape seed powder on the formation of heterocyclic aromatic amines in meatballs after being cooked by charcoal barbecue
Yazarlar : Keşkekoğlu Hasan,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Kuşadası, Aydın, TÜRKİYE, 2014 Etkinlik Tarihi : 26.05.2014 - 29.05.2014
Uluslararası Poster -
A novel sample preparation method for 2 thiobarbituric acid TBA analysis
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Kuşadası, Aydın, TÜRKİYE, 2014 Etkinlik Tarihi : 26.05.2014 - 29.05.2014
Uluslararası Poster -
Effect of different cooking conditions on heterocyclic amine contents of chicken meatballs
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ,İŞLEROĞLU HİLAL,KEMERLİ TANSEL,YILMAZER MELİKE,ERTEKİN FİGEN,Özyurt Bekir, Yayın Yeri : Eurofoodchem XVII, İstanbul, TÜRKİYE, 2013 Etkinlik Tarihi : 07.05.2013 - 10.05.2013
Uluslararası Poster -
Physical properties and acrylamide concentration of muffins baked in steam assisted hybrid and forced convectional ovens
Yazarlar : İŞLEROĞLU HİLAL,YILMAZER MELİKE,KEMERLİ TANSEL,ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ,ERTEKİN FİGEN,Özyurt Bekir, Yayın Yeri : The Dream Project Int. Conference, Nantes, FRANSA, 2013 Etkinlik Tarihi : 24.06.2013 - 26.06.2013
Uluslararası Poster -
Characterization of olive varieties by molecular markers
Yazarlar : Özyurt Taner,Güven Gönül,Alpözen Esra,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 4th International Conference for Olive Tree and Olive Products OLIVEBIOTEQ 2011, Chania, Girit, YUNANİSTAN, 2011 Etkinlik Tarihi : 31.10.2011 - 04.11.2011
Uluslararası Poster -
Determination of sodium benzoate and potassium sorbate levels of olive paste samples
Yazarlar : Güven Gönül,Gür Ö,Alpözen Esra,Güngör Öztürk Ferişte,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 4th International Conference for Olive Tree and Olive Products OLIVEBIOTEQ 2011, Chania, Girit, YUNANİSTAN, 2011 Etkinlik Tarihi : 31.10.2011 - 04.11.2011
Uluslararası Poster -
Determination of peroxide value and free fatty acid content of olive paste samples
Yazarlar : Alpözen Esra,Güngör Öztürk Ferişte,Güven Gönül,Köseoğlu Oya,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 4th International Conference for Olive Tree and Olive Products OLIVEBIOTEQ 2011, Chania, Girit, YUNANİSTAN, 2011 Etkinlik Tarihi : 31.10.2011 - 04.11.2011
Uluslararası Poster -
GMO screening of starch samples by Real Time PCR
Yazarlar : Güven Gönül,Alpözen Esra,Özyurt Taner,YAŞA İHSAN,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 4th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 12.10.2011 - 14.10.2011
Uluslararası Poster -
Screening of pork and horse meat in meat by Real Time PCR
Yazarlar : Özyurt Taner,Alpözen Esra,Güven Gönül,ÜREN ALİ,YAŞA İHSAN, Yayın Yeri : 4th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 12.10.2011 - 14.10.2011
Uluslararası Poster -
GMO screening of dietary supplement samples by Real Time PCR
Yazarlar : Alpözen Esra,Güven Gönül,Özyurt Taner,ÜREN ALİ,YAŞA İHSAN, Yayın Yeri : 4th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 12.10.2011 - 14.10.2011
Uluslararası Poster -
Formation and level of heterocyclic amines in meat products
Yazarlar : Keşkekoğlu Hasan,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Çeşme, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 26.05.2011 - 29.05.2011
Uluslararası Poster -
Determination of acrylamide level of bread by LC MS MS method
Yazarlar : Güven Gönül,Alpözen Esra,ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Çeşme, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 26.05.2011 - 29.05.2011
Uluslararası Poster -
Multiplex PCR applications in food analysis
Yazarlar : Özyurt Taner,Güven Gönül,Alpözen Esra,Okhan Veysel Baki,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Çeşme, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 26.05.2011 - 29.05.2011
Uluslararası Poster -
Legislation about biogenic amines in foods
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Çeşme, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 26.05.2011 - 29.05.2011
Uluslararası Poster -
Screening of pork horse chicken meat in meat bolls by real time PCR
Yazarlar : Alpözen Esra,Güven Gönül,Özyurt Taner,ÜREN ALİ,YAŞA İHSAN, Yayın Yeri : The International Congress on Bioinformatics and Biomics, Kuşadası, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 18.05.2011 - 22.05.2011
Uluslararası Poster -
The use of DNA markers in preserving of genetic resource
Yazarlar : Güven Gönül,Özyurt Taner,Alpözen Esra,ÜREN ALİ,YAŞA İHSAN, Yayın Yeri : The International Congress on Bioinformatics and Biomics, Kuşadası, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 18.05.2011 - 22.05.2011
Uluslararası Poster -
GMO screening of maize gluten by real time PCR
Yazarlar : Özyurt Taner,Güven Gönül,Alpözen Esra,ÜREN ALİ,YAŞA İHSAN, Yayın Yeri : The International Congress on Bioinformatics and Biomics, Kuşadası, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 18.05.2011 - 22.05.2011
Uluslararası Poster -
GMO screening of soy bean samples by real time PCR
Yazarlar : Güven Gönül,Alpözen Esra,Özyurt Taner,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Plant Genomics European Meetings, İstanbul, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 04.05.2011 - 07.05.2011
Uluslararası Poster -
Application of microarrays technology in plant genomics
Yazarlar : Güven Gönül,Alpözen Esra,Özyurt Taner,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Plant Genomics European Meetings, İstanbul, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 04.05.2011 - 07.05.2011
Uluslararası Poster -
Steam assisted baking of cookies as compared to conventional baking
Yazarlar : KEMERLİ TANSEL,İŞLEROĞLU HİLAL,YILMAZER MELİKE,Güven Gönül,ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ERTEKİN FİGEN,ÜREN ALİ,Özyurt Bekir, Yayın Yeri : 11th International Congress on Engineering and Food, Atina, YUNANİSTAN, 2011 Etkinlik Tarihi : 22.05.2011 - 26.05.2011
Uluslararası Poster -
Quality characteristics and drying behaviour of muffins baked in steam assisted and convectional ovens
Yazarlar : YILMAZER MELİKE,İŞLEROĞLU HİLAL,KEMERLİ TANSEL,ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,Güven Gönül,ERTEKİN FİGEN,ÜREN ALİ,Özyurt Bekir, Yayın Yeri : 11th International Congress on Engineering and Food, Atina, YUNANİSTAN, 2011 Etkinlik Tarihi : 22.05.2011 - 26.05.2011
Uluslararası Poster -
Drying kinetics and quality of cookies during baking in natural and forced convection ovens
Yazarlar : KEMERLİ TANSEL,İŞLEROĞLU HİLAL,YILMAZER MELİKE,Güven Gönül,ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ERTEKİN FİGEN,ÜREN ALİ,Özyurt Bekir, Yayın Yeri : 17th Int. Drying Symposium, Magdeburg, ALMANYA, 2010 Etkinlik Tarihi : 03.10.2010 - 06.10.2010
Uluslararası Poster -
Biogenic amine content of kumru A traditional Turkish fermented cereal food
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,Alpözen Esra,Güven Gönül,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : The first International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, TÜRKİYE, 2010 Etkinlik Tarihi : 15.04.2010 - 17.04.2010
Uluslararası Poster -
Analytical methods for the determination of phenolics in cereals
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, TÜRKİYE, 2008 Etkinlik Tarihi : 24.04.2008 - 26.04.2008
Uluslararası Poster -
Effects of blanching on some quality parameters of wild radish raphanus raphanistrum samples
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 8th International Conference of Food Physics, Plovdiv, BULGARİSTAN, 2008 Etkinlik Tarihi : 24.09.2008 - 27.09.2008
Uluslararası Poster -
Antioxidants in cashew products
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 8th International Conference of Food Physics, Plovdiv, BULGARİSTAN, 2008 Etkinlik Tarihi : 24.09.2008 - 27.09.2008
Uluslararası Poster -
Developments in the field of food nanotechnology
Yazarlar : YEĞİN SIRMA,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, TÜRKİYE, 2007 Etkinlik Tarihi : 24.10.2007 - 26.10.2007
Uluslararası Poster -
Alternative ingredients to gluten for coeliac patients
Yazarlar : YEĞİN SIRMA,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : First International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages, Kork, İRLANDA, 2007 Etkinlik Tarihi : 12.09.2007 - 14.09.2007
Uluslararası Poster -
Determination of biogenic amines in foods by capillary electrophoresis methods
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 5th International Congress on Food Technology, Selanik, YUNANİSTAN, 2007 Etkinlik Tarihi : 09.03.2007 - 11.03.2007
Uluslararası Poster -
Importance of biogenic amines in foods
Yazarlar : YEĞİN SIRMA,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 5th International Congress on Food Technology, Selanik, YUNANİSTAN, 2007 Etkinlik Tarihi : 09.03.2007 - 11.03.2007
Uluslararası Poster -
Dietary fiber Technological and physiological interest
Yazarlar : YEĞİN SIRMA,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 2nd International Congress on Functional Foods and Nutraceuticals, İstanbul, TÜRKİYE, 2006 Etkinlik Tarihi : 04.05.2006 - 06.05.2006
Uluslararası Poster -
Analysis of phenolic compounds in olive oil
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 2nd International Congress on Functional Foods and Nutraceuticals, İstanbul, TÜRKİYE, 2006 Etkinlik Tarihi : 04.05.2006 - 06.05.2006
Uluslararası Poster -
The effect of harvest time and bentonite treatment on histamine and tyramine levels of wines
Yazarlar : YÜCEL UFUK,ÜREN ALİ,TURANTAŞ FULYA, Yayın Yeri : 4th International Conference on Agro and Food Physics, İstanbul, TÜRKİYE, 2000 Etkinlik Tarihi : 16.05.2000 - 20.05.2000
Uluslararası Poster -
Plasma zinc copper and manganese levels of infertile flocks in the Marmara region in Turkey
Yazarlar : MERT NİHAT,Antaplı Mübeccel,ÜREN ALİ,TANRIVERDİ MELTEM, Yayın Yeri : Second Meeting of the International Society for Trace Element Research in Humans, Tokyo, JAPONYA, 1989 Etkinlik Tarihi : 28.08.1989 - 01.09.1989
Uluslararası Poster -
Katkı maddelerinin gıdalarda akrilamid oluşumuna etkileri
Yazarlar : Alpözen Esra,Güven Gönül,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 03.05.2012 - 04.05.2012
Ulusal Poster -
Çiğ kırmızı et örneklerinde Real Time PCR yöntemiyle at eti ve domuz eti aranması
Yazarlar : Alpözen Esra,Özyurt Taner,Güven Gönül,Göl Deniz,Okhan Veysel Baki,YAŞA İHSAN,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 03.05.2012 - 04.05.2012
Ulusal Poster -
Akrilamidin sağlık üzerine etkileri
Yazarlar : Güven Gönül,Alpözen Esra,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : 3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 03.05.2012 - 04.05.2012
Ulusal Poster -
Soslu mısır çerezi örneklerinde Real Time PCR yöntemi ile GDO aranması
Yazarlar : Güven Gönül,Alpözen Esra,Özyurt Taner,ÜREN ALİ,YAŞA İHSAN, Yayın Yeri : 3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 03.05.2012 - 04.05.2012
Ulusal Poster -
Kanola örneklerinde Real Time PCR yöntemiyle GDO aranması
Yazarlar : Özyurt Taner,Güven Gönül,Alpözen Esra,Göl Deniz,Okhan Veysel Baki,ÜREN ALİ,YAŞA İHSAN, Yayın Yeri : 3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 03.05.2012 - 04.05.2012
Ulusal Poster -
Bazı geleneksel fermente gıdalarımızın biyojen amin içerikleri
Yazarlar : Özdestan Ö, Üren A, Yayın Yeri : 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 10.05.2012 - 12.05.2012
Ulusal Poster -
Sarı leblebide protein miktarının Dumas Yöntemi ile belirlenmesi
Yazarlar : Alpözen E, Güven G, Okhan VB, Üren A, Yayın Yeri : 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 10.05.2012 - 12.05.2012
Ulusal Poster -
Sarı leblebide akrilamid düzeylerinin LC MS MS yöntemi ile belirlenmesi
Yazarlar : Güven G, Alpözen E, Okhan VB, Üren A, Yayın Yeri : 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 10.05.2012 - 12.05.2012
Ulusal Poster -
Buhar destekli hibrid fırında et pişirme
Yazarlar : İşleroğlu H, Kemerli T, Sakin Yılmazer M, Özdestan Ö, Keşkekoğlu H, Üren A, Özyurt B, Kaymak Ertekin F, Yayın Yeri : Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 10.10.2012 - 12.10.2012
Ulusal Poster -
Gıdalarda furanın belirlenmesi için kullanılan analiz yöntemleri
Yazarlar : Özdestan Ö, Üren A, Yayın Yeri : Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 10.10.2012 - 12.10.2012
Ulusal Poster -
Meyve ve sebzelerde biyojen aminler
Yazarlar : Özdestan Ö, Üren A, Yayın Yeri : Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, TÜRKİYE, 2012 Etkinlik Tarihi : 10.10.2012 - 12.10.2012
Ulusal Poster -
Buhar destekli hibrid ve konvansiyonel fırınlarda pişirilen kurabiyelerde akrilamid oluşumu ve esmerleşme derecesinin kinetik modellemesi
Yazarlar : Kemerli T, İşleroğlu H, Sakin Yılmazer M, Güven G, Özdestan Ö, Kaymak Ertekin F, Üren A, Özyurt B, Yayın Yeri : 7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 24.11.2011 - 26.11.2011
Ulusal Poster -
Domates salçasında potasyum sorbat ve sodyum benzoat düzeylerinin HPLC ile belirlenmesi
Yazarlar : Güven G, Alpözen E, Gür Ö, Öztürk Güngör F, Üren A, Yayın Yeri : Kromatografi, Diyarbakır, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 07.09.2011 - 10.09.2011
Ulusal Poster -
Akrilamid analiz yöntemleri
Yazarlar : Alpözen E, Güven G, Üren A, Yayın Yeri : Kromatografi, Diyarbakır, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 07.09.2011 - 10.09.2011
Ulusal Poster -
Farklı yörelerde yetiştirilen Gemlik Zeytininden elde edilen sofralık siyah zeytinlerde oluşan biyojen amin miktarlarının belirlenmesi
Yazarlar : Özdestan Ö, Öztürk Güngör F, Alpözen E, Güven G, Üren A, Yayın Yeri : Ulusal Zeytin Kongresi, Akhisar, TÜRKİYE, 2011 Etkinlik Tarihi : 22.02.2011 - 25.02.2011
Ulusal Poster -
Kumrularda laktik asit bakteri florasının belirlenmesi
Yazarlar : Özyurt T, Güven G, Özdestan Ö, Alpözen E, Üren A, Yayın Yeri : 2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, TÜRKİYE, 2010 Etkinlik Tarihi : 09.12.2010 - 10.12.2010
Ulusal Poster -
Gıdalarda akrilamidin belirlenmesinde kullanılan analiz yöntemleri
Yazarlar : Özdestan Ö, Üren A, Yayın Yeri : 2. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, TÜRKİYE, 2010 Etkinlik Tarihi : 09.12.2010 - 10.12.2010
Ulusal Poster -
Sucukta Real time PCR yöntemiyle tür tayini
Yazarlar : Özyurt T, Güven G, Alpözen E, Okhan VB, Üren A ve Yaşa İ, Yayın Yeri : 1. Et Ürünleri 'Sucuk' Çalıştayı, Kuşadası/Aydın, Aydın, TÜRKİYE, 2010 Etkinlik Tarihi : 02.12.2010 - 03.12.2010
Ulusal Poster -
İzmir de marketlerde satılan bazı sucuk örneklerinin biyojen amin içeriklerinin belirlenmesi
Yazarlar : Özdestan Ö, Üren A, Yayın Yeri : 1. Et Ürünleri 'Sucuk' Çalıştayı, Kuşadası/Aydın, Aydın, TÜRKİYE, 2010 Etkinlik Tarihi : 02.12.2010 - 03.12.2010
Ulusal Poster -
Piyasada satılan bazı şalgam suyu örneklerinin renk değerlerinin L a b belirlenmesi
Yazarlar : Özdestan Ö, Üren A, Yayın Yeri : II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Van, TÜRKİYE, 2009 Etkinlik Tarihi : 27.05.2009 - 29.05.2009
Ulusal Poster -
İzmir in 3 geleneksel fırın ürünü İzmir gevreği kumru ve boyoz
Yazarlar : Alpözen E, Güven G, Üren A, Yayın Yeri : II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Van, TÜRKİYE, 2009 Etkinlik Tarihi : 27.05.2009 - 29.05.2009
Ulusal Poster -
Ege bölgesinde sıklıkla tüketilen bazı otların nitrat ve nitrit içeriklerinin saptanması
Yazarlar : Özdestan Ö, Üren A, Yayın Yeri : Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Erzurum, TÜRKİYE, 2008 Etkinlik Tarihi : 21.05.2008 - 23.05.2008
Ulusal Poster -
Unlarda renk ölçüm yöntemleri
Yazarlar : Özdestan Ö, Üren A, Yayın Yeri : Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Gaziantep, Gaziantep, TÜRKİYE, 2006 Etkinlik Tarihi : 02.01.2006 - 04.01.2006
Ulusal Poster -
Şaraplarda biyojen aminler
Yazarlar : Özdestan Ö, Üren A, Yeğin S, Yayın Yeri : Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Bolu, TÜRKİYE, 2006 Etkinlik Tarihi : 02.01.2006 - 04.01.2006
Ulusal Poster -
Kurşun emilimi üzerine diyetin etkisi
Yazarlar : Özdestan Ö, Üren A, Yayın Yeri : Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Erzurum, TÜRKİYE, 2008 Etkinlik Tarihi : 21.05.2008 - 23.05.2008
Ulusal Poster
Experiences
- İzmir Büyük Dersane, Kimya Öğretmeni, 1978 - 1980
Lessons
Akademik Yıl | Ders Adı | Dili | Saati |
---|---|---|---|
2016-2017 | Gıda Katkı Maddeleri | Türkçe | 2 |
2016-2017 | Besin Kimyası ve Analizleri I | Türkçe | 4 |
2016-2017 | Genel Kimya I | Türkçe | 3 |
2016-2017 | Biyoistatistik | Türkçe | 4 |
2015-2016 | Biyoistatistik | Türkçe | 4 |
2015-2016 | Besin Kimyası ve Analizleri I | Türkçe | 4 |
2015-2016 | Genel Kimya I | Türkçe | 3 |
2015-2016 | Gıda Katkı Maddeleri | Türkçe | 2 |
2015-2016 | Besin Kimyası ve Analizleri II | Türkçe | 4 |
2015-2016 | Besin Toksikolojisi | Türkçe | 2 |
2015-2016 | Genel Kimya II | Türkçe | 3 |
2015-2016 | Biyokimya | Türkçe | 2 |
2014-2015 | Besin Kimyası ve Analizleri II | Türkçe | 4 |
2014-2015 | Genel Kimya II | Türkçe | 3 |
2014-2015 | Besin Toksikolojisi | Türkçe | 2 |
2013-2014 | ORGANİK KİMYA II | Türkçe | 3 |
2013-2014 | FİZİKOKİMYA | Türkçe | 3 |
2013-2014 | GENEL KİMYA | Türkçe | 8 |
2013-2014 | GENEL KİMYA II | Türkçe | 4 |
2013-2014 | ORGANİK KİMYA I | Türkçe | 3 |
2013-2014 | TEMEL İTALYANCA II | İtalyanca | 4 |
2013-2014 | ANALİTİK KİMYA | Türkçe | 4 |
2013-2014 | ORGANİK KİMYA | Türkçe | 3 |
2013-2014 | TERMODİNAMİK | Türkçe | 4 |
2012-2013 | ORGANİK KİMYA I | Türkçe | 3 |
2012-2013 | GENEL KİMYA | Türkçe | 6 |
2012-2013 | ANALİTİK KİMYA | Türkçe | 2 |
2012-2013 | GENEL KİMYA II | Türkçe | 2 |
2012-2013 | ORGANİK KİMYA | Türkçe | 2 |
2012-2013 | ORGANİK KİMYA II | Türkçe | 2 |
Administrative Duties
-
DekanARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ,
-
MYO/Yüksekokul MüdürüARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ,2015 - 2015
-
DekanARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ,2015 - 2016
-
Bölüm BaşkanıARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ,2014 - 2015
-
Bölüm BaşkanıAVRASYA ÜNİVERSİTESİ,2013 - 2013
-
Enstitü MüdürüAVRASYA ÜNİVERSİTESİ,2013 - 2014
-
DekanAVRASYA ÜNİVERSİTESİ,2012 - 2013
-
Bölüm BaşkanıAVRASYA ÜNİVERSİTESİ,2012 - 2014
-
Anabilim Dalı BaşkanıEGE ÜNİVERSİTESİ,2009 - 2012
Books
-
Gıda Kimyası I Ders NotlarıÜREN ALİ, Yayın Yeri : xxx, TÜRKİYE, Türkçe, 2009Ulusal Ders Kitabı Tümü
-
Laboratuar TekniğiÜREN ALİ, Yayın Yeri : Ege Üniversitesi Basımevi Bornova/İzmir, Türkçe, 1992Ulusal Ders Kitabı Tümü
Articles
-
Inhibitory effects of grape seed extract on the formation of heterocyclic aromatic amines in beef and chicken meatballs cooked by different techniques
Yazarlar : KEŞKEKOĞLU HASAN,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : International journal of food properties, 2017
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded -
Kinetics of colour, chlorophyll and ascorbic acid content in spinach baked in different types of oven
Yazarlar : İŞLEROĞLU HİLAL,YILMAZER MELİKE,KEMERLİ KALBARAN TANSEL,ÜREN ALİ,ERTEKİN FİGEN, Yayın Yeri : International Journal of Food Properties, 2017
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded -
Steam assisted hybrid cooking behaviour of semitendinosus muscle Heterocyclic amines formation soluble protein degradation fat retention surface colour and cooking value
Yazarlar : İŞLEROĞLU HİLAL,KEMERLİ KALBARAN TANSEL,ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ,ERTEKİN FİGEN, Yayın Yeri : International Journal of Food Properties, 2016
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded -
Determination of acrylamide in three different bread types by an in house validated LC MS MS method
Yazarlar : ALPÖZEN ESRA,GÜVEN GÖNÜL,ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Acta Alimentaria, 2015
Uluslararası Hakemli SSCI -
Türk kahvesinde LC MS MS yöntemi ile akrilamid düzeylerinin belirlenmesi
Yazarlar : ALPÖZEN ESRA,GÜVEN GÖNÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Analiz 35, 2014
Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor -
Pişirme koşullarının et ve et ürünlerinde heterosiklik amin oluşumuna etkileri
Yazarlar : KEŞKEKOĞLU HASAN,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Analiz 35, 2014
Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor -
Development of a new extraction method for heterocyclic aromatic amines determination in cooked meatballs
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,KAÇAR ESRA,KEŞKEKOĞLU HASAN,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Food Analytic Methods, 2014
Uluslararası Hakemli SSCI -
Inhibitory effects of pomegranate seed extract on the formation of heterocyclic aromatic amines in beef and chicken meatballs after being cooked by four different methods
Yazarlar : KEŞKEKOĞLU HASAN,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Meat Science, 2014
Uluslararası Hakemli SSCI -
Effect of oven cooking method on formation of heterocyclic amines and quality characteristics of chicken patties Steam assisted hybrid oven versus convection ovens
Yazarlar : İŞLEROĞLU HİLAL,KEMERLİ KALBARAN TANSEL,ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ,ERTEKİN FİGEN, Yayın Yeri : Poultry Science, 2014
Uluslararası Hakemli SSCI -
Determination of acrylamide levels of İzmir Gevreği and effects of cooking parameters on acrylamide formation
Yazarlar : ALPÖZEN ESRA,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2013
Uluslararası Hakemli SSCI -
Determination of acrylamide levels of light biscuit by LC MS MS
Yazarlar : ALPÖZEN E, GÜVEN G, ÜREN A, Yayın Yeri : Akademik Gıda, 2013
Uluslararası Hakemli Food Science and Tecnology Abstracts -
Baking kinetics of muffins in convectional and steam assisted hybrid ovens
Yazarlar : YILMAZER MELİKE,KEMERLİ KALBARAN TANSEL,İŞLEROĞLU HİLAL,ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,GÜVEN GÖNÜL,ÜREN ALİ,ERTEKİN FİGEN, Yayın Yeri : Journal of Food Engineering, 2013
Uluslararası Hakemli SSCI -
Formation of biogenic amines during fermentation and storage of tarhana A traditional cereal food
Yazarlar : KEŞKEKOĞLU HASAN,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Quality Assurance and Safety of Crops & Foods, 2013
Uluslararası Hakemli SSCI -
Biogenic amine content of tarhana A traditional fermented food
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : International Journal of Food Properties, 2013
Uluslararası Hakemli SSCI -
Nitrate and nitrite contents of baby foods
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Akademik Gıda, 2012
Uluslararası Hakemli Food Science and Technology Abstracts -
Gıdalarda biyojen aminlerle ilgili yasal düzenlemeler
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi, 2012
Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor -
Determination of some chemical properties of kumru A traditional fermented cereal food
Yazarlar : ÖZDESTAN Ö, GÜVEN G, ALPÖZEN E, GÖVERCIN İ, ÜREN A, Yayın Yeri : Gıda, 2012
Uluslararası Hakemli CAB Abstracts -
Effect of steam baking on acrylamide formation and browning kinetics of cookies
Yazarlar : İŞLEROĞLU HİLAL,KEMERLİ KALBARAN TANSEL,YILMAZER MELİKE,GÜVEN GÖNÜL,ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ,ERTEKİN FİGEN, Yayın Yeri : Journal of Food Science, 2012
Uluslararası Hakemli SSCI -
Monitoring of Biogenic Amines in Kumru A Traditional Fermented Cereal Food
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ALPÖZEN ESRA,GÜVEN GÖNÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : International Journal of Food Properties, 2012
Uluslararası Hakemli SSCI -
İzmir de marketlerde satılan bazı sucuk örneklerinin biyojen amin içeriklerinin belirlenmesi
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Hasad Gıda, 2011
Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor -
Effects of boiling parameters on the levels of nitrate nitrite and color values of wild radish Raphanus raphanistrum
Yazarlar : ÖZDESTAN Ö, ÜREN A, Yayın Yeri : Gıda, 2011
Uluslararası Hakemli CAB Abstracts -
Farklı yörelerde yetiştirilen gemlik zeytinlerinden elde edilen sofralık siyah zeytinlerin biyojen aminlerinin belirlenmesi
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,GÜNGÖR ÖZTÜRK FERIŞTE,ALPÖZEN ESRA,GÜVEN GÖNÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Zeytin Bilimi, 2011
Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor -
Gıdalarda nitrat ve nitritin belirlenmesinde kullanılan analiz yöntemleri
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Hasad Gıda, 2011
Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor -
Development of a cost effective method for nitrate and nitrite determination in leafy plants and nitrate and nitrite contents of some green leafy vegetables grown in the Aegean region of Turkey
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2010
Uluslararası Hakemli SSCI -
Biogenic Amine Content of Shalgam S algam A Traditional Lactic Acid Fermented Turkish Beverage
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2010
Uluslararası Hakemli SSCI -
Gıdalarda nitrat ve nitrit
Yazarlar : ÖZDESTAN Ö, ÜREN A, Yayın Yeri : Akademik Gıda, 2010
Uluslararası Hakemli Food Science and Technology Abstracs -
Biogenic amine content of kefir a fermented dairy product
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : European Food Research and Technology, 2010
Uluslararası Hakemli SSCI -
Kahve ve çikolatada biyoaktif aminler
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Hasad Gıda, 2010
Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor -
A method for benzoyl chloride derivatization of biogenic amines for high performance liquid chromatography
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Talanta, 2009
Uluslararası Hakemli SSCI -
Basınçlı çözgen ekstraksiyonu gıda analizlerinde yeni bir yöntem
Yazarlar : YEĞİN SIRMA,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Dünya Gıda, 2009
Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor -
Biogenic amines in Turkish type pickled cabbage effects of salt and citric acid concentration
Yazarlar : YÜCEL UFUK,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Acta Alimentaria, 2008
Uluslararası Hakemli SSCI -
The effect of harvest time and bentonite treatment on histamine and tyramine contents of wines
Yazarlar : YÜCEL U, ÜREN A, Yayın Yeri : Gıda, 2008
Uluslararası Hakemli CAB Abstracts -
Biogenic amine content of boza A traditional cereal based fermented Turkish beverage
Yazarlar : YEĞİN SIRMA,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Food Chemistry, 2008
Uluslararası Hakemli SSCI -
Gıdalarda mineral analizlerinde örnek hazırlamada yüksek basınçla yakma HPA ve mikrodalga yakma sistemlerinin kullanımı
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Hasad Gıda, 2007
Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor -
Fermente soya ürünlerinde biyojen aminler
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Hasad Gıda, 2007
Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor -
Evaluation of biogenic amines in organic and non organic wines by HPLC OPA derivatization
Yazarlar : KALKAN YILDIRIM HATİCE,ÜREN ALİ,YÜCEL UFUK, Yayın Yeri : Food Technology and Biotechnology, 2007
Uluslararası Hakemli SSCI -
Bitkisel steroller
Yazarlar : YEĞİN SIRMA,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Hasad Gıda, 2007
Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor -
Şarap ve lahana turşularında biyojen amin miktarları
Yazarlar : YÜCEL UFUK,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Akademik Gıda, 2006
Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor -
Biyojen amin analiz yöntemleri
Yazarlar : ÖZDESTAN OCAK ÖZGÜL,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Akademik Gıda, 2006
Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor -
Şaraplarda kurşun kontaminasyonu ve kurşunun insan sağlığı üzerine etkileri
Yazarlar : YÜCEL UFUK,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Dünya Gıda, 2000
Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor -
Tristimulus colorimetry A review
Yazarlar : ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Gıda, 1999
Uluslararası Hakemli CAB Abstracts -
Distribution of elements in honeys and effect of a thermoelectric power plant on the element contents
Yazarlar : ÜREN ALİ,ŞERİFOĞLU AYŞE,SARIKAHYA YÜKSEL, Yayın Yeri : Food Chemistry, 1998
Uluslararası Hakemli SSCI -
Colour parameters of Turkish type fermented sausage during fermentation and ripening
Yazarlar : ÜREN ALİ,BABAYİĞİT DENİZ, Yayın Yeri : Meat Science, 1997
Uluslararası Hakemli SSCI -
Determination of Turkish type fermented sausage colour by a reflectance method
Yazarlar : ÜREN ALİ,BABAYİĞİT DENİZ, Yayın Yeri : Food Chemistry, 1996
Uluslararası Hakemli SSCI -
Plasma copper zinc and magnesium levels in patients with premenstrual tension syndrome
Yazarlar : POSACI C ERTEN O, ÜREN A, ACAR B, Yayın Yeri : Acta Obstetrica et Gynecologica Scandinavica, 1994
Uluslararası Hakemli SCI -
Süt ve ayranların riboflavin içeriklerinin ve güneş ışığının bozucu etkisinin araştırılması
Yazarlar : ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Ege Üni. Mühendislik Fakültesi Dergisi, 1988
Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor -
Gıdalarda triptofan tirozin ve fenil alanin amino asitlerinin HPLC tekniği ile analizi
Yazarlar : AKTOLUĞ ASLI,ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Ege Üni. Mühendislik Fakültesi Dergisi, 1987
Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor -
Pirinç amino asitlerinin ince tabaka kromatografisiyle incelenmesi
Yazarlar : ÜREN ALİ, Yayın Yeri : Ege Üni. Mühendislik Fakültesi Dergisi, 1987
Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor -
Reversible catalytic cleavage of hydroxy amino acids in the presence of pyridoxal and certain Lewis bases
Yazarlar : AYDIN A, ÜREN A, BAYKUT F, Yayın Yeri : Chimica Acta Turcica, 1981
Uluslararası Hakemli Chemical Abstracts -
1 4 Dioxane hemoglobin interaction
Yazarlar : BAYKUT F, ŞENGÜN A, ÜREN A, ENGINÜN M, Yayın Yeri : Chimica Acta Turcica, 1978
Uluslararası Hakemli Chemical Abstracts -
Studies on the structures of the metal complexes of N salicylidene cystein
Yazarlar : BAYKUT F, AYDIN A, ÜREN A, Yayın Yeri : Chimica Acta Turcica, 1975
Uluslararası Hakemli Chemical Abstracts -
Studies on the metal complexes of N salicylidene cystein
Yazarlar : BAYKUT F, AYDIN A, ÜREN A, Yayın Yeri : Chimica Acta Turcica, 1974
Uluslararası Hakemli Chemical Abstracts
Education
- Yüksek Lisans, İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ, KİMYA BÖLÜMÜ, 1968 - 1973
- Lisans, İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, KİMYA FAKÜLTESİ, KİMYA MÜHENDİSLİĞİ PR., 1968 - 1973
- Doktora, İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, KİMYA FAKÜLTESİ, KİMYA MÜHENDİSLİĞİ PR., 1974 - 1978
Projects
-
Farklı ürün grupları için fırında pişirme kalite metriğinin oluşturulması farklı pişirme yöntemlerinin bu metriğe göre karşılaştırılması ve buharlı ve buhar destekli hibrid fırınların bu ürünlerin pişme kalitesi üzerine katkılarının değerlendirilmesiULUSAL TÜBİTAK PROJESİ AraştırmacıTamamlandı , 15.09.2009 - 15.12.2011
-
Biyojen aminlerin kolon öncesi o fitaldialdehit türevlendirmesiyle HPLC yöntemiyle analiziULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi YöneticiTamamlandı , 03.06.2002 - 03.06.2003
-
Tarhana üretimi ve depolanması süresince biyojen amin oluşumunun araştırılmasıULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi YöneticiTamamlandı , 02.06.2008 - 02.06.2009
-
Fermente ürünlerden peynir şarap ve lahana turşularında biyojen amin miktarlarıULUSAL TÜBİTAK PROJESİ YöneticiTamamlandı , 02.02.1998 - 02.02.2000
-
Gıdalarda heterosiklik aminlerin HCA analiz yöntemlerinin karşılaştırılmasıULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi YöneticiTamamlandı , 01.09.2011 - 31.07.2012
-
Geleneksel fermente ürünlerimizden olan bozada biyojen amin varlığının araştırılmasıULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi YöneticiTamamlandı , 01.09.2005 - 30.06.2006
-
Nar çekirdeği ve üzüm çekirdeği özütlerinin farklı et ürünlerinde ve farklı pişirme şartlarında HCA oluşumuna etkisinin araştırılmasıULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi YöneticiTamamlandı , 01.06.2011 - 30.11.2012
-
Biyojen aminlerin benzoil klorür türevlendirmesiyle HPLC yöntemiyle analiziULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi YöneticiTamamlandı , 01.06.2004 - 01.06.2005
-
Gıdalarda bulunan biyojen aminlerin yüksek basınç sıvı kromatografisi ile analiziULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi YöneticiTamamlandı , 01.06.2001 - 31.05.2002
-
Piyasada satılan bazı bebek mamalarının nitrat ve nitrit içeriklerinin belirlenmesiULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi AraştırmacıTamamlandı , 01.02.2011 - 01.02.2012
-
Ekmek ve diğer unlu mamullerde GC MS ile akrilamid düzeylerinin belirlenmesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Proje No TAGEM GY 10 03 01 165ULUSAL Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)Tamamlandı , 01.01.2010 - 01.01.2012
-
Türkiyede üretilen bazı fermente gıdalarda biyojen aminlerin belirlenmesiULUSAL Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi YöneticiTamamlandı , 01.01.2007 - 01.01.2009
Thesis Consultancy
-
Çekirdeksiz Türk kuru üzümünde iz element kirlilikleri ile mineral madde ve şeker içeriklerinin belilenmesi
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Diğer, 1992Yurt İçi Türkiye Tamamlandı -
Ege bölgesinde satılan maden suyu örneklerinde bazı ağır metallerin ve nitrit, nitrat, amonyak içeriğinin araştırılması
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Diğer, 1993Yurt İçi Türkiye Tamamlandı -
Türk sucuklarında renk karakteristiklerinin belirlenmesi, sanayi ölçekli bir işletmede fermantasyon ve olgunlaşma aşamasında renk gelişiminin incelenmesi
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Diğer, 1994Yurt İçi Türkiye Tamamlandı -
Türkiye maden sularının fiziksel ve kimyasal bileşimi ile amonyak, nitrit, nitrat ve hidrojen sülfür derişimi üzerine etki eden faktörlerin araştırılması
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Diğer, 1999Yurt İçi Türkiye Tamamlandı -
Fotosentez membranlarının stabilizasyonu gıdalarda herbisid analizleri için yeni bir biosensör geliştirme ve sonuçların mevcut diğer yöntemlerle karşılaştırılması
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2000Yurt İçi Türkiye Tamamlandı -
Gıdalarda yüksek basınç sıvı kromatografisi (HPLC) ile biyojen amin analizleri
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Diğer, 2002Yurt İçi Türkiye Tamamlandı -
Orto-ftalaldehit türevleri kullanarak biyojen aminlerin yüksek basınç sıvı kromatografisi (HPLC) yöntemiyle analizi
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Diğer, 2003Yurt İçi Türkiye Tamamlandı -
Geleneksel fermente ürünlerimizden olan boza'da biyojen amin varlığının araştırılması
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2006Yurt İçi Türkiye Tamamlandı -
Benzoil türevleri kullanılarak biyojen aminlerin yüksek basınç sıvı kromatografisi (HPLC) yöntemiyle analizi
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2004Yurt İçi Türkiye Tamamlandı -
Tarhana üretimi ve depolanması süresince biyojen amin oluşumunun araştırılması
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2009Yurt İçi Türkiye Tamamlandı -
Türkiye'de üretilen bazı fermente gıdalarda biyojen aminlerin belirlenmesi üzerine bir çalışma
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2009Yurt İçi Türkiye Tamamlandı -
Kumru ve boyozda akrilamid düzeylerinin belirlenmesi
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2010Yurt İçi Türkiye Tamamlandı -
Et ürünlerinde nitrat ve nitrit tayini için spektrofotometrik bir yöntem geliştirilmesi
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2011Yurt İçi Türkiye Tamamlandı -
İzmir gevreğinde akrilamid düzeylerinin belirlenmesi ve pişirme koşullarının akrilamid oluşumu üzerine etkileri
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2012Yurt İçi Türkiye Tamamlandı -
Nar çekirdeği ve üzüm çekirdeği özütlerinin farklı et ürünlerinde ve farklı pişirme şartlarında HCA oluşumuna etkisinin araştırılması
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2012Yurt İçi Türkiye Tamamlandı -
Yüksek sıcaklıkta pişirilmiş bazı geleneksel gıdaların HCA içeriklerinin araştırılması
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2012Yurt İçi Türkiye Tamamlandı -
Gıdalarda heterosiklik aminlerin (HCA) analiz yöntemlerinin karşılaştırılması
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2012Yurt İçi Türkiye Tamamlandı -
Soya içeren işlenmiş gıdalarda GDO miktarının belirlenmesi ve pişirme koşullarının GDO miktarına etkisi
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, 2014Yurt İçi Türkiye Tamamlandı