2018-2019 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Öğrenci Başvuruları Başlamıştır

04 Mart 2018, Pazar 676

YÖK yürütme kurulu tarafından alınan kararın 2. maddesi gereği bazı ülkeler ile belirli alanlarda değişim yürütülebilmektedir. Lütfen YÖK yürütme kararını okuyarak ilgili alanlarda başvuru yapınız. Yürütme Kurulu Kararı için tıklayınız.

1. Öğrencilerimizin  “Aday Öğrenci Başvuru Formunu” doldurup transkripleri ile birlikte  (varsa “Yabancı Dil Belgesi” ile) başvuru yapması gerekmektedir.

2. Tercih Edilebilecek Anlaşma Yapılmış Üniversiteler ve Bölümler için Mevlana Değişim Programı web sayfasını tıklayınız. 2018-2019 için YÖK Yürütme Kurulunun beliredeği kriterlere uyacak şekilde "Üniversitemizin Anlaşma Yapmış  Olduğu Üniversiteler ve Bölümlerden" seçim yapılmalıdır.

3. Öğrencilere ödenecek burs tutarı, öğrencilerin eğitim için gittikleri ülkenin ekonomik hayat standartları göz önünde bulundurularak farklılaşmaktadır. 2018-2019 aylık burs miktarı: Güney Kafkasya, Güney Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika: aylık 1.100 TL; Orta Asya ve Sahra altı Afrika: 1.200 TL; Avrupa, Asya Pasifik, Latin Amerika, Kuzey Amerika: 1.300 TL. Ülkeler için tıklayınız.

Soru ve sorunlarınız için;

acumevlana@artvin.edu.tr adresine yazabilir,

BAŞVURU EVRAKLARI Seyitler Yerleşkesi için Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğü, Mevlana Değişim Programı Ofisi, Rektörlük Binası, Kat :1, No:125C nolu ofisine veya

Şehir yerleşkesi için EĞİTİM FAKÜLTESİ Giriş Kat sol tarafta 117 no’lu odaya teslim edilecektir.

Not: Üniversitemiz Arhavi, Hopa, Borçka, Şavşat ve Yusufeli yerleşkelerinde okuyan öğrenciler başvuru evraklarını bölüm Mevlana Koordinatörlüklerine teslim edebilirler.

2017 – 2018 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURU VE SÜREÇ TAKVİMİ

Başlangıç

Bitiş

Başvuru

05 Mart 2018

13 Mart 2018

Dil Sınavı

14 Mart 2018

Yerleştirme İlanı ve Onayı

15 Mart 2018

YÖK’e Bildirim

16 Mart 2018 ( Nihai Yerleştirme Sonuçları YÖK Onayından Sonra İlan Edilecektir.)

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA BAŞVURU ŞARTLARI

• Başvurulan ülkenin vatandaşı olmamak.
  • Daha önce Mevlana Değişim Programına katılmamış olmak.
  • AÇÜ de Örgün Eğitim sürecinde en az 1. Sınıf öğrencisi olmak.
  • Lisans; Genel Akademik Not Ortalamanız minimum 2,50 olmalıdır.
  • Yüksek Lisans ve Doktora; Genel Akademik Not Ortalamanız minimum 3,00 olmalıdır.

Not: Başvuru aşamasında genel akademik not ortalamanız değerlendirilmeye alınacaktır.

*Genel akademik not ortalaması; Tamamlamış olduğunuz tüm dönemlerin toplam ortalamasıdır ve alttan başarısız dersinizin olması başvuru yapmanıza engel değildir.

DİL BELGESİ İŞLEMLERİ

Dil belgesi olmayan öğrenciler için Mevlana Değişim Programı Dil Sınavı 14 Mart 2018 de yapılacak olup; yer ve zaman daha sonra ilan edilecektir.

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI DEĞERLENDİRME ŞARTLARI

• Eğitim dili Türkçe olan üniversiteler ve bölümler için yalnızca Akademik Not Ortalamasına göre, diğer üniversiteler ve bölümler için Genel Akademik Not Ortalaması Başarı Puanının %50’ si ve Yabancı Dil Puanının %50’si hesaplanarak bir Genel Başarı Puanı hesaplanır ve bu başarı puanına göre değerlendirmeler yapılacaktır. En yüksek başarı puanından başlanarak kontenjan dâhilinde ve her bölüm kendi içerisinde olmak üzere de değerlendirme ve yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

*** Mevlana Öğrenci Değişim Programı 1 ve/veya 2 yarıyıl süre ile gerçekleştirilecektir. Ancak faaliyetin süresinin yalnızca 4 ay için burs desteği sağlanmaktadır. 2 yarıyıl süre ile faaliyete katılacak olan öğrenciler 1 yarıyıl burslu,1 yarıyıl burssuz olmak koşulu ile faaliyete kabul edilebilirler.