2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Uluslararası Öğrenci Ek Başvuruları (Yabancı Uyruklu) Başvurusu / 2020-2021 Academic Year International Student Additional Applications

30 Ekim 2020, Cuma 1195

1-Covid-19 Pandemi nedeniyle liseden geç mezun olanlar veya ilk başvuru tarihlerinde başvuru yapamayan adaylar 15.12.2020 tarihine kadar ek başvuru kapsamında başvuru yapabilirler.

2- Ek başvuruların değerlendirme ve yerleştirme işlemleri ilk yerleştirme ve kayıt işlemleri sonrası boş kalan kontenjan dahilinde 15.12.2020 tarihinden sonra yapılacaktır. Ek başvuru sonrası yerleşen adayların kayıtları yapılacak olup eğitime 2020-2021 eğitim yılı BAHAR yarıyılında başlatılacaklardır.

3- Geçici Eğitim Merkezlerinde Lise Eğitimini tamamlamış olanların lise  mezunu derecesinde öğrenim görmüş sayılabilmesi için Açık Öğretim lisesine kayıt yaptırıp en az bir dönem sınava girmesi ve bu sınavlardan başarılı olup açık öğretim lisesi diplomasına sahip olmaları gerekmektedir. Bu nedenle Geçici Eğitim Merkezlerinde eğitimini tamamlamış olup en az bir dönem açık öğretim lisesine kayıt yaptırıp sınava girmeyen ve açık öğretim lisesi diplomasına sahip olmayan adayların  başvuruları kabul edilmeyecektir.

4- YÖS Sınavı ile başvuran adaylarda sadece Türkiye'deki  Üniversiteler tarafından yapılan YÖS Sınavları kabul edilecektir.

5- Başvuru değerlendirme sonuçları ve kayıt tarihler 04.01.2021 tarihinden sonra www.artvin.edu.tr adresinde duyurular başlığı altında yayınlanacaktır.

Yabancı Uyruklu Kotenjanları / Foreign Nationals Additional Quotas
Başvuru Yapmak İçin Tıklayınız / Click To Apply

Başvurular 15.12.2020 tarihinde  saat 17:00'de sona erecektir.