Artvin Çoruh Üniversitesi

Duyurular

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıt İşlemleri ve Katkı Payı/Öğrenim Ücretlerine Ait Açıklamalar.

ÖNLİSANS-LİSANS VE LİSANSÜSTÜ (YÜKSEK LİSANS-DOKTORA) PROGRAMLARINA KAYITLI TÜM ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE !

1- 2017 ÖSYS ile yerleşerek (ek kontenjan dahil) yeni kayıt yaptıran öğrencilerin 2017-2018 eğitim öğretim yılı GÜZ yarıyılı zorunlu derslere ait ders kayıtları bir defaya mahsus (öğrenim süresince diğer dönemlere ait ders kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini akademik takvimde belirtilen sürelerde öğrencilerin kendileri yapmaları gerekmektedir.) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

2- Beslenme ve Diyetetik programına 2017 ÖSYS ile yeni kayıt yaptıran öğrenciler öğrenci bilgi sistemine giriş yaparak ders ve dönem işlemleri alanından zorunlu seçmeli derslerden BES 151,  BES 153, BES 155, BES 157 ve BES 159 kodlu beş dersten ikisini kendileri seçmek zorundadırlar.

3- Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Şavşat Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım programına 2017 ÖSYS ile yeni kayıt yaptıran öğrenciler öğrenci bilgi sistemine giriş yaparak ders ve dönem işlemleri alanından zorunlu seçmeli derslerden YBAK 111 ve YBAK 115 kodlu iki dersten birini kendileri seçmek zorundadırlar.

4- 2017 yılı öncesi kayıt yaptırmış olan (2., 3. ve daha fazla yılında öğrenime devam edecek olan) tüm öğrenciler (Önlisans, Lisans, Lisansüstü) 11-17 Eylül 2017 Tarihleri arasında öğrenci bilgi sistemine giriş yaparak zorunlu ve seçmeli derslere ait ders kayıt işlemlerini kendileri tamamlamaları gerekmektedir. Ders kayıt işlemlerinde öğrenciler önceki dönemlerden almadığı veya başarısız olduğu dersleri öncelikle almak zorundadırlar.

5- Birinci öğretim (Gündüz) programlarına kayıtlı olup normal öğrenim süresini tamamlamış olan (Önlisans, Lisans, Lisansüstü) öğrenciler 11-15 Eylül 2017 tarihleri arasında vakıflar bankasına öğrenci numaraları ile katkı payını ödemeleri ve ders kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

6- İkinci öğretim (Gece) programlarına 2017 yılında yeni kayıt yaptıran ve daha önceki yıllarda kayıt yaptırmış olan tüm öğrenciler 11-15 Eylül 2017 tarihleri arasında öğrenim ücretlerini Vakıflar Bankasına öğrenci numaraları ile ödemeleri gerekmektedir.

7- Katkı Payı/Öğrenim Ücretleri ile ilgili 2016/9377 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 10/3. maddesinde “Öğrencinin kayıtlı olduğu sadece bir programın öğrenci katkı payı Devletçe karşılanır. Birinci ve açık öğretim kapsamında bir programa kayıtlı iken aynı kapsamda ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde, ikinci programa ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır.” hükmü gereği ikinci üniversite olarak Üniversitemize yerleşen öğrenciler (II. Öğretim (Gece) programı hariç başka bir üniversite kaydı olanlar.) kayıt yaptırdıkları programın katkı payını ödemeleri gerekmektedir.

8- Katkı payı/Öğrenim Ücreti ödemesi gereken öğrenciler (Önlisans, Lisans, Lisansüstü)  katkı payı/öğrenim ücretini 11-15 Eylül 2017 tarihleri arasında ödemedikleri ve 11-17 Eylül 2017 tarihleri arasında ders kaydı yapmadıkları takdirde 2017-2018 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında ders ve sınavlara katılamaz ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Katkı payı/öğrenim ücretini ödemeyen ve ders kaydı yapmayan öğrencilerin varsa girdikleri ders ve sınavlar geçersiz sayılacaktır.

9- Katkı payı/Öğrenim Ücretleri 2016 yılına ait Bakanlar Kurulu Kararına göre belirlenmiş olup 2017 yılı Katkı payı/Öğrenim Ücretleri ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı katkı payı/öğrenim ücretleri ödemeleri tamamlandıktan sonra yayınlanması ve katkı payı/öğrenim ücretlerinde değişiklik olması halinde bu fark öğrencilerden ayrıca tahsil edilecektir.

Katkı Payı/Öğrenim Ücretleri ile ilgili detaylı açıklamaları görmek için tıklayınız.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvimini görmek için tıklayınız.

05 Eylül 2017 Salı