Artvin Çoruh Üniversitesi Senatosu’nun “Zeytin Dalı Harekâtı” Mesajı

31 Ocak 2018, Çarşamba 520

Coğrafyamızda 100 yıl öncesinde olduğu gibi bugün de büyük oyunların oynandığı görülmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz 20 Ocak 2018 tarihinde bölgemizde oynanan oyunları bozmak, barışı tesis etmek ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün temini için hain terör örgütlerine karşı Suriye’nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekâtını başlatmıştır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi terörle mücadele kararları ile Birleşmiş Milletler sözleşmesinin 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilerek sürdürülen bu harekât, meşru ve uluslararası hukuka uygun bir harekâttır. Artvin Çoruh Üniversitesi Senatosu olarak kahraman ordumuz tarafından bölgeyi DEAŞ, PKK, PYD ve YPG gibi adı her ne olursa olsun her türlü terör örgütünden ve teröristlerden temizleyerek bölgeyi terörden arındırmak, bölge halkının can ve mal emniyetini sağlamak, bölgede huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek ve ulusal güvenliğimizi korumak üzere hain terör örgütlerine yönelik düzenlenen "Zeytin Dalı Harekâtını" destekliyoruz. Bu harekâtta kahraman Mehmetçiğimize Allah’tan muvaffakiyetler diliyoruz. Bu vesile ile milletimizin bekası için canlarını veren aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diler, gazilerimize acil şifalar temenni ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Artvin Çoruh Üniversitesi Senatosu