EndNote (Online) Referans Yönetim Aracı Lisans İptali

24 Şubat 2021, Çarşamba 450

Değerli Kütüphane Kullanıcılarımız,

Önceki yıllarda abonesi olduğumuz EndNote (EndNote X7, X8, X9 ve 20 Windows ve Mac, EndNote Online, EndNote for iPad, EndNote for iPhone) Online Referans Yönetim Aracı  için yapmış olduğumuz lisans anlaşması, 01.01.2021 tarihi itibariyle sona ermiş olup, bu yıl için yeni bir abonelik gerçekleştirilemeyecektir. Yazılım kullanım hakkımızın sona ermesi ile birlikte yapılan sözleşme uyarınca, kullanıcılarımızın kütüphanemiz  web sayfası üzerinden yazılıma erişimi durdurulmuş, yazılımın üniversitemiz sahipliğinde veya kontrolünde bulunan tüm kopyaları silinmiştir. Bu nedenle, “Artvin Çoruh Üniversitesi lisans kullanıcıları “ olarak siz kullanıcılarımızın da ellerindeki tüm kopyaları silmesi gerekmektedir. Bu süreçte, çalışmalarınızda herhangi bir kayıp/aksaklık yaşanmaması adına, siz kullanıcılarımızın yapması gerekenler ile ilgili detaylı bilgi ve öneriler aşağıda yer almaktadır.

Aboneliğimizin sona ermesiyle aşağıdaki şartlar yürürlüğe girmiştir;

• Yazılım kullanım hakkımız sona ermiştir,
  • Üniversitemizin  web sayfası üzerinden yazılıma erişimi durdurulmuş, yazılımın üniversitemiz sahipliğinde veya kontrolünde bulunan tüm kopyaları silinmiştir,
  • Artvin Çoruh Üniversitesi lisans kullanıcıları olarak tüm kullanıcılarımızın da ellerindeki tüm kopyaları silmesi gerekmektedir,

Önemli Bilgi ve Öneriler:

1. EndNote (Online) yazılımını cihazınızdan kaldırmadan önce,  mevcut kayıtlarınızın korunması ve veri kaybı yaşanmaması için Kütüphane yedeklerinizi almanız önerilmektedir. Konuyla ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz

EndNote Kütüphanemin Yedeğini Nasıl Alabilirim?

(https://researchsoftware.com/tr/kutuphanemin-yedegini-nasil-alabilirim).

2. Kendi  kişisel lisanslarınızı EndNote online mağazasından (https://shop.researchsoftware.com/?___store=tr) edinebilir ve almış oluğunz yedekler üzerinden kütüphanenize erişim sağlayabilirsiniz.

3. EndNote yazılımı haricinde ,TÜBİTAK-ULAKBİM-EKUAL Lisans anlaşmaları kapsamında erşimimize açık olan ve kütüphane web  sayfamız üzerinden erişebileceğiniz  bir diğer referans yönetim aracı olan Mendeley Instititonal Edition (MIE) platformunu kullanabilirsiniz.

**Eğer EndNote’tan Mendeley'e geçiş yapmak isterseniz EndNote’taki verileri bir dosyaya aktararak (ilgili EndNote kütüphanesinden export edilerek) Mendeley kütüphanesindeki “file” sekmesinin altındaki “import” tuşuna basıp ilgili dosyayı seçerek EndNote platformundan Mendeley’e kolayca aktarabilirsiniz.

Detaylı Bilgi ve Önerileriniz için:

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Tel: 04662151021  Dahili Tel: 45 00 mail: library@artvin.edu.tr / muhammetkizil@artvin.edu.tr