İdealonline Türkçe Veritabanı Deneme Erişimi

08 Ekim 2018, Pazartesi 77

idealonline ile ilgili görsel sonucu

İdealonline Veritabanı 1.11.2018 tarihine kadar ücretsiz olarak üniversitemize açılmıştır.

Erişim bağlantısı: http://www.idealonline.com.tr/

"İdealonline”,  Dergi, Kitap, Makale, Sempozyum&Kongre ve diğer bilgi kaynaklarını bir platform altında toplayan, kapsamlı ve geniş bilgiye Türkçe kaynaklarda da ulaşılmasını sağlayan, bunları okuyucuların hizmetine sunan veri tabanıdır.

Üniversite kütüphaneleri tarafından aktif olarak kullanılan İdealonline, yayınların araştırmacılara ulaşması için etkili bir veritabanıdır. İçerisindeki gelişmiş arama motorları ile ilgili alana direk erişim sağlanmaktadır

İdealonline veri tabanları, İdeal Kültür’ün iş birliği içerisinde olduğu yayıncı ortakları tarafından yayınlanan bilimsel ve teknik içeriğin keşfedilmesi ve bunlara erişilmesi için önemli bir kaynaktır.

İdealonline güncel içerik bilgileri aşağıdaki gibidir;

• 570+ Dergi
  • 76200+ Makale
  • 400+ Kitap

İdealonline içerisinde 5 ayrı veri tabanı vardır:

• Akademik Dergiler
  • Popüler Dergiler
  • İdeal Tıp Kitapları
  • Konferans & Armağanlar
  • Din Bilimleri (Yakında..)

İdealonline veri tabanlarının amacı:

• Türkçe bilgi kaynaklarını e-ortama taşımak.
  • Türkçe bilgi kaynaklarına 7/24 erişim sağlamak.
  • Türkçe içeriğe modern veri tabanı sistemi ve cihazlarla erişim sağlamak.
  • Türkçe içeriği dünyanın kullanımına sunmak.
  • Daha fazla Türkçe kaynak yayınlanmasına ve verimliliğinin artmasına katkıda bulunmaktır

Detaylı Bilgi ve Önerileriniz için:

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Tel: 04662151021  Dahili Tel: 1040 mail: library@artvin.edu.tr / muhammetkizil@artvin.edu.tr