[Online Bilgi] Boclips Video Kütüphanesi'nden ÜCRETSİZ Video içeriği

16 Nisan 2020, Perşembe 268

BOCLIPS,  eğitim amacıyla oluşturulmuş dünyanın en büyük video kütüphanesidir. 2 milyondan fazla telifi hazır videoyu bulut tabanlı tek bir platformda tutmaktadır. “İçinde bulunduğumuz koşullar sebebi” ile şu an için ücretsiz video içeriği sunmaktadır. Aşağıdaki linkten kayıt olup, içeriğe erişmeniz mümkündür.

Kayıt olmak için lütfen tıklayınız.

Boclips Hakkında

Tescilli algoritmalar, daha sonra bu videoları dünyadaki eğitim sağlayıcıları tarafından kullanılan müfredata ve kurslara entegre eder (eğitim yazılımı tasarımcıları, eğitmenler ve öğrenciler için uygun arama sonuçları sağlamak gibi). Öğrencilerin ve öğretmenlerin her yerde 40’tan fazla içerik üreticisinin ilgi çekici, eğitici videolarını arayabilmesi, izlemesi ve paylaşmasını sağlar. Öğrenciler ve öğretmenler ayrıca, ortak çalışma özelliklerinden yararlanabilir ve en sevdikleri içeriklerin oynatma listelerini başkalarıyla paylaşmak için hazırlayabilirler.

Tüm videolar eğitim için hak-hazır (rights-ready) lisanslama modeli ile lisanslanmıştır ve günlük olarak güncellenir - dolayısıyla karışıklık ve gecikme olmaz.

Özellikleri:

• Dilediğiniz konu ve başlıklarda içerik sağlanabilmektedir.
  • Kullanıcı öneri ve görüşleri dikkate alınmaktadır.
  • Çoğunluğu İngilizce olmak üzere, Fransızca, Arapça, Çince ve İspanyolca gibi çeşitli dillerde içerik mevcuttur.
  • Videolara talep edildiği taktirde alt yazı eklenebilmektedir.
  • Talep edildiği taktirde yerel müfredat ve yerel içerik için çalışma yapılacaktır.
  • İngiliz ve Amerikan eğitim müfredatına göre bölümlendirme yapılmıştır.
  • Haber içerikleri (Bloomberg, Getty, Sky News, Sky News Arabia, AP, Xinhua News Agency and Reuters) günlük olarak güncellenmekte, diğer içeriklere ise haftalık olarak eklemeler yapılmaktadır.
  • Herhangi bir reklam uygulaması yoktur, site dışarısına yönlendirme yapılmamaktadır.
  • LMS (Eğitim Yönetim Sistemleri) ile entegrasyon imkanı vardır.

Detaylı Bilgi ve Önerileriniz için:

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Tel: 04662151021  Dahili Tel: 45 00 mail: library@artvin.edu.tr / muhammetkizil@artvin.edu.tr