ENGLISH

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu 'Doktora Tezi ve Doktora Sonrası Araştırma Bursları' için başvurular başlamıştır.

26 Temmuz 2018, Perşembe 210

Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, bilinen adıyla Türkiye Fulbright Eğtim Komisyonu, Türk ve Amerikalı üniversite mezunları, araştırmacılar ve bilim adamları arasındaki eğitim ve kültürel değişim programlarını desteklemektedir.

Bu kaspsamda;

Türkiye'de bir doktora programında kayıtlı ve tez konusunu belirleyip bu konuyla ilgili gerekli onayları almış olan ve Amerika Birleşik Devletleri'nde tez konusu ile ilgili araştırma yapmak isteyen doktora öğrencileri 'Doktora Tezi Araştırma Bursu'na başvurabilirler.

Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nde doktora sonrası araştırma yapmak isteyen ve doktora derecesini son 5 yıl içerisinde almış genç akademisyenler de 'Doktora Sonrası Araştırma Bursu'na başvurabilirler.

Burslar için son başvuru tarihi 26 Eylül 2018 dir. Ayrıntılı bilgi ve başvuru formuna  www.fulbright.org.tr adresinden ulaşılabilir.