Üniversitemiz bilgisayar laboratuvarları tüm üniversite öğrencilerinin kullanımına açılmıştır

01 Kasım 2020, Pazar 1048

Covid-19 salgını nedeniyle yılsonu ve bütünleme sınavlarının uzaktan öğretim yoluyla yapılması için Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) aldığı karar yönünde harekete geçen Rektörlüğümüz, Artvin ili ve ilçelerinde online olarak sınava girecek öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için merkez yerleşkedeki kütüphane ile  merkez yerleşke ve ilçelerde bulunan bilgisayar laboratuvarları, internet, teknolojik ve dijital imkânlarını herhangi bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olan ve Artvin’de ikamet eden tüm üniversite öğrencilerinin hizmetine açtı.

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, “2020-2021 Güz Dönemi sınav ve ödevleri için tüm üniversitelerin öğrencileri, Artvin Çoruh Üniversitesi yerleşkesinde bulunan kütüphane ve merkez ve ilçelerde bulunan bilgisayar laboratuvarlarından, sosyal alan kurallarına riayet ederek, haftanın her günü mesai saatleri içerisinde hizmet alabilecektir. İmkanlarımızı tüm üniversite öğrencileri ile paylaşmaktan memnuniyet duymaktayız, tüm öğrencilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin bu imkânları kullanmaları için randevu saatleri içerisinde maske takmaları ve sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeleri gerekecektir.

Bilgisayar ve internet hizmetlerinden yararlanmak isteyen öğrenciler, Merkez Kütüphane ve ilçelerdeki yerleşkelerde, öğrenci kimlik kartlarıyla şahsen veya dâhili numaralardan randevu alarak başvurabilecektir.

Kullanıma Açılan Bilgisayar Laboratuvarlarımız:

> Merkez Kampüs – Kütüphane ve laboratuvar (Tel. 0466 215 1000 Dahili 4500)

İlçelerdeki laboratuvarlar:

> Arhavi Yerleşkesi (Tel. 0466 215 1000 Dahili 3402)

> Hopa Yerleşkesi (Tel. 0466 215 1000 Dahili 6200)

> Borçka Acarlar Meslek Yüksekokulu (Tel. 0466 215 1000 Dahili 3202)

> Şavşat Meslek Yüksekokulu (Tel. 0466 215 1000 Dahili 3702)

Artvin ili dışında bulunan, bilgisayar ve internet erişimi olmayan öğrencilerimiz, bulundukları yerdeki üniversitelere öncelikli olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarının bilgisayar ve internet erişim olanaklarından yararlanmak üzere bu kurumlara başvuru yapabileceklerdir.

Bu vesile ile sınava girecek bütün öğrencilerimize başarılar ve sağlıklı günler dileriz.