Açılış Dersi - Konuşmacı: Prof. Dr. Ahmet İshak Demir

13 Ekim 2020, Salı 1254

Covid-19 Salgını sebebiyle eğitimlerimizin dahi uzaktan yapıldığı bu olağanüstü günlerde İlahiyat Fakülktesi olarak Açılış Dersimizi de online ortamda yaptık. Aynı zamanda bir ilahiyatçı olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir hocamızla yaptığımız meet toplantımıza öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Hocamız İlahiyat Fakültelerinin Dünü, Bugünü ve Yarınını değerlendirmenin yanı sıra özellikle fakültemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerimize hitaben bir ilahiyatçı nasıl olmalı? Bir ilahiyatçı kendisini yarınlara hazırlamak için neler yapmalı veya neler yapmamalı? Bir ilahiyaçının toplumdaki karşılığı nedir veya toplum bir ilahiyatçıdan neler beklemektedir? Teknoloji çağında bir ilahiyatçı çağın imkanlarını nasıl kullanmalıdır vb. zihinlerdeki daha pek çok soruya cevap verdi.

Kıymetli zamanlarından ayırarak bizleri kırmayan ve 2020-2021 Akademik Yılı Açılış Dersimize teşrif eden Prof. Dr. Ahmet İshak Demir Hocamıza ve bu toplantıya imkan sağlayan sayın dekanımız Prof. Dr. Nebi Gümüş hocamıza teşekkür ediyoruz.

15.10.2020