Arhavili Emekli Maliyeci Şinasi Büyüklü, Kütüphanesini Üniversitemize Bağışladı!

26 Haziran 2020, Cuma 182

Maliye Bakanlığında çeşitli görevlerde ve Nurol Holding bünyesinde Mali Koordinatör olarak uzun yıllar hizmet verdikten sonra emekli olan Şinasi Büyüklü adlı hayırsever, kütüphanesindeki 500 kitabı üniversitemize bağışladı. Artvin Çoruh Üniversitesi Arhavi Yerleşkesinde gerçekleştirilen törende Arhavi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fikret Sözbilir yaptığı açılış konuşmasında, tarih boyunca medeniyetlerin inşasında ve aydınlanmanın temelinde kitapların bulunduğunu, zalimlerin ise zulümlerine kitap ve kütüphane yakarak başladıklarını ve Moğolların bunun örneği olduğunu dile getirdikten sonra Şinasi Büyüklü’ye bağışladığı kitaplar için teşekkür etti. Törende konuşma yapan Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kibar ise genellikle iş sonrası veya evde televizyon karşısında amaçsızca, kanal kanal dolaşarak veya sosyal medyada harcanan zamanların kitap okuyarak geçirilebilecek en verimli zamanlar olduğunu dile getirerek bağışçı Şinasi Büyüklü’ye gençlere armağan ettiği kitaplar nedeniyle teşekkürlerini iletti. Kitaplarını bağışlayan Büyüklü, kitaplarının nesillere aktarılacak olmasından büyük heyecan duyduğunu dile getirdi. Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Atıf Kesim, Bayraktar Kültür Merkezi işletmecisi Kemal Özbayraktar ve üniversite personelinin de katıldığı tören, katılımcılarla toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.