Madde Bağımlılığı ve Bağımlılığın İnsan Sağlığına ve Sosyal Yaşama Etkileri

29 Mart 2019, Cuma 133

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerine yönelik 28 Mart 2019 Perşembe günü “Madde Bağımlılığı ve Bağımlılığın İnsan Sağlığına ve Sosyal Yaşama Etkileri” temalı seminer düzenlendi. Üniversitemiz Artvin Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Cem Alkan’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde bağımlılık yapıcı maddeler, bağımlılığa yönelten psikolojik ve sosyal etmenler, madde bağımlılığın bireyin sağlığına ve sosyal yaşantısına yönelik yıkıcı etkileri gibi başlıklarda madde bağımlılığı ele alındı.

Bağımlılık yapıcı maddelerin türleri ve ülkelere göre dağılımı ile bağımlılıkla mücadele yöntemlerinin değerlendirildiği seminerde özellikle gençlerin bağımlılık yapıcı maddelere karşı bilinçli olmaları ve küresel bir sorun haline gelen bu maddelerden uzak durmaları gerektiğine dikkat çekildi.