Matematiğin Gözünden IMAGINARY Sergisi

12 Nisan 2018, Perşembe 280

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Bölümü tarafından organize edilen “Matematiğin Gözünden Imaginary” adlı serginin açılışı, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, öğretim elemanları ve davetlilerin katılımıyla 17 Nisan 2018 tarihinde üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Sergide, eğitim sistemlerinde bugüne kadar daha çok soyut kuramlar ve kavramlarla ön plana çıkan ‘matematik’in, somut ve hayatın çeşitli alanlarına uygulanabilir yöntem ve ilkeleri görsel kurgu ve efektler yardımıyla gösteriliyor. Almanya Oberwolfach Enstitüsünde fikri temelleri atılan ve geliştirilen sergide ayrıca hayal gücü ve bakış açısı kavramlarının matematik düzleminde sembolleştirilmesine de vurgu yapılıyor. Serginin, 26 Nisan 2018 tarihine kadar açık kalacağı belirtildi.