Turizm Öğrencilerimizden Doğu Karadeniz Yöresi Gastronomisine Özgü Lezzetler

17 Aralık 2019, Salı 305

Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencilerimiz Menü Planlama dersi kapsamında Doğu Karadeniz Yöresi gastronomisine özgü yemekleri çalışma fırsatı buldu. Ayrıca öğrenciler, ders kapsamında Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu, Ege ve Akdeniz yöresi olmak üzere her hafta farklı yörelerimiz ile ilgili uygulamalar yapıyor. Dersin sorumlusu Öğr. Gör. Yener Oğan, son yıllarda gastronominin gelişen bir kavram olmasının yanı sıra insanların yöresel gastronomilere olan ilgisinin arttığını ve dünyada en önemli mutfaklardan biri olarak kabul edilen Anadolu mutfak kültürüyle öğrencilerimizin tanışma fırsatı bulduklarını ifade etti.