Üniversitemiz Enerji Tasarrufu ve Verimliliği Komisyonu Tarafından Güneş Enerji Santralleri Kurulumu Hakkında Bölge İllerine Teknik Gezi Düzenlendi

13 Temmuz 2020, Pazartesi 163

Üniversitemiz bünyesinde 2018 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Enerji Tasarrufu ve Verimliliği Komisyonu üyeleri tarafından 26/06/2020 tarihinde Güneş Enerji Santrallerini incelemek amacıyla Rize, Trabzon ve Gümüşhane illerine teknik gezi düzenlenmiştir. Üniversitemiz bünyesindeki çeşitli noktalara güneş enerji santrali kurulumu konusunda bir süredir fizibilite raporları hazırlanmış, yaklaşık maliyetler ve amortisman süreleri hesaplanmıştır. Bu kapsamdaki çalışmaların son aşaması olarak da kurulu ve işletmede olan tesislerin yerinde incelenmesi planlanmıştır. Teknik gezi raporuna ulaşmak için tıklayınız.