Üniversitemizde Paramedik Öğrenci Konferansları Düzenlendi

17 Ocak 2020, Cuma 281

Üniversitemizde “Paramedik Öğrenci Konferansları 2020” programı düzenlendi. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından tertiplenen etkinlik, Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda gerçekleştirildi.
Programda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri tarafından ilk ve acil yardım durumları hakkında sunumlar yapılırken, kaza sonucu yaralanmalara ve kalp krizi gibi insan sağlığını ve hayatını tehlikeye atan beklenmedik durumlara yapılacak ilk müdahaleler hakkında tiyatral gösterimlere ve uygulamalı eğitimlere yer verildi.
Etkinlikte Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hatice İskender ve Öğr. Gör.  Mustafa Berent ilk ve acil yardım eğitimleri ve uygulamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Müdür Doç. Dr. Hatice İskender, öğrencilerin böylesi bir etkinliğe dahil olarak hem ilk ve acil uygulamalar hakkında deneyim kazandıklarını hem de bilgi ve birikimlerini arkadaşlarıyla paylaştıklarını bildirdi. İlk ve Acil Yardımda doğru uygulamalar sayesinde birçok hayatın kurtarılabileceğinin altını çizen Doç. Dr. Hatice İskender, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Öğr. Gör. Mustafa Berent ise insan hayatının önemine ve sağlık hususunda gösterilmesi gereken ehemmiyete vurgu yaptı.  Berent, “8-9-10 Ocak 2020 de güz yarıyılına veda etmeden hemen önce ve yeni yılımızın ilk organizasyonu olarak planladığımız 'Paramedik Öğrenci Konferansları 2020'yi özveriyle gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin pozitif katkıları ile son hafta ani bir kararla eklenen tiyatral sahneler ilgi ve beğeniyle izlendi. Takım çalışması, liderlik, realizasyon ve resüsitasyon çalışmaları organizasyonumuzu temellendiren konulardı. Ayrıca yüksek klinik reaksiyonlar verme kabiliyetine sahip yetişkin çocuk ve pediatrik simülatörümüzü tanıttık” diye konuştu.