Yeni kayıt yaptıran öğrencilerimize başarılar dileriz

06 Eylül 2018, Perşembe 542

Değerli Öğrenciler,

Uzun, zorlu ve yorucu bir çalışma döneminin ardından Artvin Çoruh Üniversitesi’ni seçmiş olmanız bizleri onurlandırmaktadır. Toplumsal sorumluluk bilinci içerisinde Artvin'de üniversiteli olma ayrıcalığını birlikte yaşayacağımıza inanıyorum. Artvin Çoruh Üniversitesi olarak temel öngörümüz sizleri burada araştırıcı, sorgulayıcı, girişimci, görev ve sorumluluk bilinci taşıyan, bilimsel analiz ve sentez yetileri gelişmiş, milli ve manevi değerlerine bağlı, tarihi ve kültürüyle barışık, insan haklarına ve toplumsal değerlere saygılı, çevreye duyarlı, sportif ve sanatsal kapasiteye sahip, demokrat ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen nitelikli bireyler olarak yetiştirebilmektir. Bu amaç doğrultusunda ülkemizin gelişmişliğine ve yaşam kalitesine katkıda bulunacak bilimsel, sanatsal ve kültürel çalışmalar sunmak, kaliteli eğitim-öğretim vermek, bilgi ve teknoloji üretmek; yöre, ülke ve dünya sorunlarını araştırıp çözüm önerileri geliştirmek, akademisyenlerimiz ve siz değerli öğrencilerimiz için evrensel normlarda yaşam ve bilim alanları oluşturmak durumundayız.

Değerli öğrenciler; bölgesinde ve dünya ölçeğinde lider ülke olma yolunda ilerleyen ülkemizin geleceğini birlikte inşa etmek için sizleri aramızda görmek bizlere güç verecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim hayatınızın siz değerli gençlerimiz, aileleriniz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diler, hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.

Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ