12 Mart İstiklâl Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programı

13 Mart 2023, Pazartesi 148

Artvin İl Millî Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde 13 Mart 2023 Pazartesi günü 12 Mart İstiklâl Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Yılmaz Doruk, Belediye Başkanı Demirhan Elçin,  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ve protokolden davetliler ile öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Vatan Şairi Mehmet Akif’in hayatını ve eserlerini anlatan sinevizyon gösterimine yer verildi. Akabinde 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencilerinin sunumunda Mehmet Akif’in şiirleri ve “vatan” temalı mısralar dile geldi.