12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Paneli

12 Mart 2024, Salı 174

Artvin Çoruh Üniversitesinde 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinlikleri kapsamında “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Paneli düzenlendi. Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi tarafından 12 Mart 2024 Salı günü Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde tertiplenen programa Fen Edebiyat Fakültesinden Doç. Dr. Erhan Giray (oturum başkanı), Dr. Öğr. Üyesi Özgül Özbek Giray, Dr. Öğr. Üyesi Neşe Oktay, Dr. Öğr. Üyesi Çağlayan Yılmaz ve Dr. Arş. Gör. Damla Ertoy konuşmacı olarak katıldı.
İstiklal Marşı’nın bağımsızlık yolunda fedakârca mücadele edip zafere ulaşan Türk milletinin kahramanlık destanı olduğunun vurgulandığı programda Mehmet Akif‘in millî mücadele döneminde Anadolu’daki temas ve destekleri, Akif ve eserlerinin basında ve edebiyattaki yansımaları ile Akif’in Türkçeye verdiği önem gibi birçok konuda önemli bilgiler gün ışığına çıkarıldı.
Panelde;
Dr. Öğr. Üyesi Özgül Özbek Giray “Mehmet Akif Ersoy’un Konuşmaları ve Eserleri”,
Dr. Öğr. Üyesi Neşe Oktay “Hatıratlardan Yansıyan Akif Portresi”,
Dr. Öğr. Üyesi Çağlayan Yılmaz “Edebiyat tarihinde Türkçenin Yeri ve Mehmet Akif’in Türkçeye Verdiği Önem.”
Dr. Arş. Gör. Damla Ertoy ise “Millî Mücadele Döneminde Mehmet Akif Ersoy'un Millî Birlik ve Beraberliğin Sağlanması Yönündeki Çabaları” konularında bilgilendirmelerde bulundular.
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Sağlam, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz, akademisyenler ve öğrencilerin takip ettiği program, soru-cevap bölümü ve katılımcılara belge takdim edilmesinin ardından tamamlandı.