15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Paneli

16 Temmuz 2021, Cuma 201

Artvin Çoruh Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Paneli

Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla panel düzenledi.

Panele Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin Garnizon Komutanı Piyade Albay Şükrü Şenduran, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Rektörümüz Prof.Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Cumhuriyet Savcısı Burak Onay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Kılınç, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Selahattin Güven, Artvin Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Nilda Merve Yavuzdemir, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Panel İstiklâl Marşı ve Saygı duruşunun ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı.

Rektörümüz yaptığı konuşmada: “Bugün burada 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen melun ve meşum darbe ve işgal girişimine karşı şahlanan 15 Temmuz Milli Direniş ve Şahlanışını yâd etmek ülkemizin ve milletimizin tarihini ve güncel önemini hatırlamak ve geleceğe olan etkilerini muhakeme, muhasebe etmek için toplanmış bulunmaktayız” dedi.

Rektörümüz konuşmasında 15 Temmuz hadisesi hiç şüphesiz son dönem Türk tarihinin en önemli olaylarından birisidir diyerek: “Pek çok açıdan önemli ve incelenmesi gereken tarihi bir olaydır. Tarihi, siyasi, sosyal, psikolojik,  iç ve dış dinamikler bakımından incelenmesi gerekir. Eğer bir daha böyle olaylarla karşılaşmak istemiyorsak ülkemizi, milletimizi ve gençlerimizi seviyorsak ve geleceğimiz düşünüyorsak ve de gelecekte güven içerisinde yaşamak istiyorsak bu çalışma ve araştırmaları yapmamız lazım. Zira milletleri ayakta tutan tarih bilincidir.  Demokrasi ve hukuk bilincidir. Artvin Çoruh Üniversitesi olarak bizlerde bu çalışmalara katkı sağlamak amacıyla ülkemiz ve milletimizin yarınlara güvenle bakabilmesi için alanında uzman konuklarımızla bu paneli düzenlemiş bulunmaktayız.”

Rektörümüz konuşmasını: “Ülkemiz, yakın tarihinde en kanlı ve sinsi bir darbe teşebbüsünü, Aziz milletimizin kahramanca karşı koyması ve desteğiyle atlatmıştır.  Selalar silah seslerini, yiğitlerin pençeleri tankları durdurdu ve darbecilere milletimiz destansı bir darbe vurdu.  Bu sebeple 15 Temmuz her şeyden önce halkın zaferidir ve demokrasi şölenidir. “diye sonlandırdı.

“15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” dolayısıyla düzenlenen panel, panelistler Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Recep Çelik ve Kahramanmaraş Eski Milletvekili Av. Mehmet Ali Bulut’un konuşmaları ile devam etti.

Program, plaket takdimi ve “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Fotoğraf Sergisi” ziyaret edilerek sona erdi.