15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Konferansı

16 Temmuz 2019, Salı 507

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Üniversitemizde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik” konulu konferans tertiplendi. 16 Temmuz 2019 Salı günü Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ve Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz ve Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kara’nın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Artvin Vali Yardımcısı İdris Akça, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Peker, Artvin Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hacı Mete Özbek,  protokolden davetliler, Üniversitemiz personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Prof. Dr. Nuri Yavuz; “Tarihsel Süreçte Darbeler ve 15 Temmuz”

Tarihsel süreçte darbeler ve darbe girişimleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz, 15 Temmuz darbe kalkışmasının tarihi süreçten bağımsız olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, bu girişimin aslında ülkemiz aleyhine oynanan kirli oyunların bir parçası olduğunu vurguladı. Tarihten günümüze siyasi otoriteyi yıkmaya ve milli iradeyi zayıflatmaya yönelik darbelere şahit olduğumuzu ve darbelerle ülkemizi kargaşaya sürükleme gayesinin güdüldüğünü dile getiren Prof. Dr. Nuri Yavuz, darbelerde ve darbe girişimlerinde ABD ve İngiltere gibi dış mihrakların parmağının olduğuna dikkat çekti.

15 Temmuz darbe girişiminin yüzyıllardır Türk ve İslam dünyası üzerinde oynanan kirli oyunların bir devamı niteliği taşıdığını belirten Prof. Dr. Yavuz, böylesi girişimlere karşı toplumun her kesiminin bilinçlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu bağlamda eğitimin ön plana çıktığını söyleyen Prof. Dr. Yavuz, ülkemiz üzerine oynanan oyunları bozmak ve böylesi hain eylemlere karşı topyekûn karşı durabilmek için eğitimli, bilinçli, yetkin, vatanperver bireyler yetiştirmenin gerekliliğine değindi. Prof. Dr. Nuri Yavuz, milletin zaferi olarak kabul edilen 15 Temmuz’un ülke tarihimizde bir dönüm noktası olduğunu sözlerine ekledi.

Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kara; “15 Temmuz Milletin Zaferi”

Üniversitemiz Eğitim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Cihan Kara da darbe gecesinde yaşananları anlatırken, milletin darbeye karşı kararlı dik duruşu hakkında değerlendirmelerde bulundu. 15 Temmuz’u vatanı ve demokrasiyi korumak adına milletin zaferi olarak betimleyen Cihan Kara, “15 Temmuz deyince, faili Fetö olan ihanete karşı milletin destansı direnişi ve devletimizin zorlu mücadelesi akla gelir. 15 Temmuz, hiç kuşkusuz milli birlik ve beraberlik duygularının açığa çıkması ile necip Türk milletinin kahramanca direnişi sayesinde kazanılmıştır. Paralel devlet yapılanması ihanet çetesi Fetö, 15 Temmuz gecesinde milletin silahlarını, tanklarını ve uçaklarını bu yüce millete karşı kullanmıştır. Böylesi bir ihanetin eşi benzeri başka bir yerde görülmemiştir. Ama nihayetinde bu millet geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz’da da kirli emellerle haince saldıran düşmana haddini bildirmiştir. 15 Temmuz kahramanları, o gece omuzlarında bayraklarla sokaklara dökülen ve tanklara dur diyen kahraman ulusumuzdur. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve tankların önüne yatan vatandaşlarımıza demokrasimizi, özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı borçluyuz” dedi.