18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Paneli

19 Mart 2024, Salı 115

Artvin Çoruh Üniversitesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü ve Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Etkinlikleri kapsamında "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" Paneli düzenlendi. Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi tarafından 18 Mart 2024 Pazartesi günü Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde tertiplenen programa Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz (oturum başkanı), Doç. Dr. Cihan Kara, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Batman ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Adnan Sofuoğlu konuşmacı olarak katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temeli Çanakkale’de atılmıştır. Bu millet Atatürk gibi bir liderin öne çıkmasına vesile olmuş, benliğini kazanmış ve bu yeniden doğuşla da Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ışıklarını saçmıştır. Çanakkale ruhu Millî Mücadele ruhunun başlangıcı olmuştur. Bu vesileyle bu toprakları bize vatan olarak bırakan, başta Çanakkale şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, mekânlarının cennet olmasını temenni ederim." dedi.  Türk tarihi başta olmak üzere bütün dünya tarihini etkileyen Çanakkale Zaferi'nin önemi ve sonuçlarının vurgulandığı panelde zaferle ilgili birçok konuda önemli bilgiler gün ışığına çıkarıldı. Akademisyenler ve öğrencilerin takip ettiği program, katılımcılara belge takdim edilmesinin ardından tamamlandı.