18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Paneli Üniversitemizde Gerçekleştirildi

22 Mart 2022, Salı 189

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi tarafından 21 Mart 2022 Pazartesi günü “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” temalı panel düzenlendi. Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Ersoy’un açılış konuşması ile başlayan panele Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz (oturum başkanı), Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümünden Doç. Dr. Cihan Kara, Fen Edebiyat Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Zemzem Yücetürk ve Dr. Arş. Gör. Süleyman Yelocağı konuşmacı olarak katıldı.

“Osmanlı Devletinin 1. Dünya Savaşına katılması ve Osmanlı’yı Paylaşım Projeleri”, “Tarihsel ve Güncel Bir Bakışla Çanakkale Zaferini Yeniden Değerlendirmek” ve “Millî Kimliğin Oluşmasında Çanakkale Zaferinin Rolü ve Önemi” temalarında değerlendirmelerin yapıldığı panelde Çanakkale Savaşının bölgesel ve küresel etkileri ile millî birlik ve beraberlik ruhundan güç alan vatan savunması ve beraberinde gelen zaferin, emperyalist güçlere karşı dik duruşun ve bağımsızlık mücadelesinin bir simgesi olduğuna vurgu yapıldı.

Program sonrasında Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersoy tarafından oturum başkanı Prof. Dr. Nuri Yavuz ve konuşmacı akademisyenler Doç. Dr. Cihan Kara, Dr. Öğr. Üyesi Zemzem Yücetürk ve Dr. Arş. Gör. Süleyman Yelocağı’na teşekkür belgeleri takdim edildi.