19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında Renkli Görüntüler

20 Mayıs 2019, Pazartesi 222

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Artvin’de coşkuyla kutlandı. Milli İrade Meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar kapsamında Garnizon Şehitliği’nden Artvin Valiliği Meydanına kadar gerçekleştirilen gençlik yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşte, öğrenciler tarafından taşınan dev Türk Bayrağı renkli görüntüler oluşturdu. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla devam eden kutlamalarda, geleneksel spor dallarından olan okçuluk, matrak, mask güreşi gösterisi yapıldı. Üniversitemizde öğrenim gören Suriyeli, Azerbaycanlı, Türkmenistanlı ve Çadlı öğrencilerin sunduğu halk oyunları gösterileri etkinliklere renk kattı. Bayram programı Atatepe’de gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti.

Kutlama törenlerine Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin Milletvekili Erkan Balta, Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, Belediye Başkan Demirhan Elçin, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Furkan Çakmak, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.