2018-2019 Akademik Yıl Açılışı Gerçekleştirildi

04 Ekim 2018, Perşembe 407

2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla YÖK himayesinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, Yükseköğretim tarihinin ilk akademi ödülleri olan "YÖK Üstün Başarı Ödülleri" ikinci kez sahiplerini buldu.

"2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni"ne tüm üniversite rektörlerinin yanı sıra ilgili Bakanlar, ilgili Kurum Başkanları, Büyükelçiler, devlet protokolünden birçok kişi ile üniversiteleri temsilen belli sayıda akademisyen ve öğrenciler olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu tarafından yapılan müzik dinletisiyle başlayan törende YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan birer konuşma gerçekleştirdi.

Yeni akademik yılın tüm akademisyenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını dile getirerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilerimizin okullarındaki dersleri dışında herhangi bir kurumdan ve kişiden özel destek almadan üniversiteye girebileceği bir sistemi tesis etmenin ve oturtmanın hedefleri olduğunu söyledi.

Yükseköğrenim sistemimizin yüksek bir seviyede bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel üniversite sıralamasına ülkemizden daha fazla üniversitenin “ilk 500” arasında yer alması gerektiğini belirtti.

Yüksek öğrenim sisteminde öğrenci imkanlarından eğitimde ve akademide niteliksel artışa karar farklı konularda değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilere sağlanan burs miktarının artırıldığının müjdesini vererek sözlerini tamamladı.