2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Gerçekleştirildi

20 Eylül 2019, Cuma 2112

“2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da teşrifleriyle, YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi.

Toplu akademik yılı açılış törenine Sayın Cumhurbaşkanımız ve devlet erkânının yanı sıra Bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili Kurum Başkanları, Büyükelçiler, bütün üniversite rektörleri ile üniversiteleri temsilen akademisyen ve öğrenciler olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Akademik Açılış Törenine Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki ile birlikte Üniversitemiz Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Ölmez, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nebi Gümüş, Arhavi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fikret Sözbilir ve Borçka Acarlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Ardıç katıldı.

Törende Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç birer konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında 2019-2020 akademik yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek, yeni akademik yılda hocalara ve öğrencilere başarı temennisinde bulundu.

Eğitim, öğretim meselesinin önümüzdeki dönemde de öncelikleri arasında ilk sırada yer almaya devam edeceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, akademisyenlerden, öğretmenlerden resmi ve özel eğitim öğretim kurumları yöneticilerinden başlayarak veliler ve öğrenciler dahil bu konuda söyleyecek sözü olan herkese gönüllerinin ve kulaklarının açık olduğunun altını çizdi.

En büyük adaletsizliğin eğitim öğretim hayatındaki adaletsizlik olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu adaletsizliğin telafisinin çok zor olduğunu kaydetti. Bunun için göreve geldikleri günden beri öncelikle eğitim öğretim konusunda mümkün olan en iyi imkanları sağlamanın gayreti içinde olduklarını vurguladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurulu olarak temel çabalarının, yükseköğretim sistemimizdeki olağan süreçleri yani rutini sürdürmekten ziyade, yükseköğretimi tedrici bir şekilde yeniden inşa etmek olduğunu belirtti.

Ülkemizin bugün dünyada küresel bir aktör olduğunu, büyük bir yarışın içinde olduğunu ve bu büyük yarışı önde sürdürme kararlılığında olduğunu ifade eden Başkan Saraç, “Her türlü sömürüye karşı savaşan bir ülkenin yükseköğretim sisteminin, akademinin tüm alanlarında, tekrarlayan değil üreten olması gerektiğinin bilincindeyiz. Anadolu’nun her köşesindeki üniversitelerimizi, eğitimin yanı sıra topluma hizmet noktasında da işlev görebilmeleri için, YÖK olarak devletimizin diğer kurumları ile birlikte tüm imkânlarımızla destekliyoruz.” dedi.

Törende konuşmaların ardından YÖK tarafından her yıl, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride verilen “YÖK 2019 Üstün Başarı Ödülleri” de sahiplerini buldu.