6. Kariyer Günleri Etkinliklerinde Alişan Kapaklıkaya Söyleşisi

20 Aralık 2017, Çarşamba 169

Artvin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Artvin Çoruh Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen “6.Kariyer Günü” etkinliğinde Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya ile söyleşiye yer verildi. Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İş Kur İl Müdürü Cevdet Ertürk, kurum müdürleri, işadamları ve girişimciler, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İş Kur İl Müdürü Cevdet Ertürk: “Gençlerimiz Hayallerinin Peşinden Koşmalıdırlar”

İş hayatında ve özel yaşamda başarı ve mutluluğu yakalamanın yollarının anlatıldığı Kariyer Günleri Etkinlikleri İş Kur’un faaliyetlerinin anlatıldığı tanıtım filmiyle başladı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İş Kur İl Müdürü Cevdet Ertürk, milletin birlik ve beraberliğiyle defedilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin iş hayatına ve ekonomiye olumsuz etkilerinin olduğunu savundu.

Bu süreçte artan işsizlik ve yaşanan ekonomik daralmanın önüne geçmek için ekonomide milli seferberlik ilan edildiğini belirten Ertürk, “Ekonomide milli seferberlik kapsamında Artvin’de bin 250 kişilik ek istihdam için söz verdik. 2016 yılsonu itibariyle 18 bin 500 olan özel sektördeki sigortalı çalışan sayısını yoğun çalışmalarla 22 bin 500’e çıkardık” dedi. İl Müdürü Ertürk, kurum olarak en önemli hedeflerinin istihdamı artırarak işsizliği azaltmak olduğunu dile getirdi.

İstihdama giden en önemli yolardan birinin girişimcilik olduğunu hatırlatan Cevdet Ertürk, iş hayatında başarıya ulaşmak için girişimcilik ruhunun önemine vurgu yaptı. Ertürk, “Gençlerimiz sevdikleri işi seçip devletin desteklerinden faydalanarak hayallerinin peşinden koşmalı. Kamuda iş arama dönemi bitti” ifadelerine yer verdi.

Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya: “Zirveye Yolculuk”

Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya “Zirveye Yolculuk” konulu sunum eşliğinde gerçekleştirdiği söyleşide bireyi başarıya götüren unsurları ele alırken, başarıya giden yolda psikolojik hazırlık, eğitimsel yaklaşım ve sosyal yaşamın düzenlenmesi gibi konuların iyi irdelenmesi gerektiğini savundu.

Bireyin öncelikle içsel huzuru ve barışı yakalayabilmesi ve kendini tanıyabilmesi gerektiğini ifade eden Kapaklıkaya, “İçsel huzur sadece bireysel mutluluk için değil aynı zamanda bireyin çevreyle ve toplumla ilişkilerinin düzenlenmesi ve durumlara ve şartlara bakış açısının şekillendirilmesi adına önemlidir. Kariyer planlaması öncesinde birey kendini iyi tanımalı ve potansiyelini ilgi duyduğu alana yönlendirmelidir” dedi.

Geçmişte özellikle temel eğitimde yapılan bazı yanlış uygulamalara dikkat çeken Kapaklıkaya, “Eğitim sisteminde başarıyı yakalamak, daha verimli ve karşılıklı anlayışa dayalı bir eğitim-öğretim sistemi oluşturmaktan geçer. Korkuya, sindirmeye ve dışlamaya yönelik bir öğretim sistemi anlayışından sevgiye, anlayışa ve motivasyona odaklı eğitim sistemine ulaşılması toplumsal ilerlemede önemli bir ivmelenme kazanmak anlamına gelir.  Geçmişte özellikle temel eğitimde yapılan hatalardan ders alınması ve yanlış uygulamaların günümüzde tekrar edilmemesi, eğitim sisteminde yer alan öğrenciden yöneticiye kadar tüm fertlerin verimli, üretken ve topluma ve ülkesine yararlı birer paydaş konumuna gelmesi noktasında temel teşkil etmektedir” diye konuştu.

Eğitim sistemindeki kalite artışının beraberinde sosyal ve iş yaşantısında da başarıyı getireceğini ifade eden Alişan Kapaklıkaya, gençlerin kariyer planlamasında ve meslek seçimlerinde ilgi duydukları alanlara yönelmelerinin verimli bir işgücü oluşturmada yardımcı olacağını ifade etti. Kendi yaşantısından örneklerle sunumunu süsleyen Kapaklıkaya, toplumsal kalkınmanın sağlanması için her bir bireye, ailelere ve okullara ayrı bir rol ve görev düştüğünü sözlerine ekledi.

Artvin Valisi Ömer Doğanay: “Bugünün Öğrencileri Geleceğin Yöneticileri Olacak”

Söyleşinin ardından söz alan Artvin Valisi Ömer Doğanay gençlerin kendilerini iyi yetiştirmesi gerektiğini belirterek, “Hep beraber, yerel yönetimleriyle sanayicisiyle, siyasetçisiyle ülkemizi bütün düşmanlara rağmen ayakta tutmanın tek yolu şüphesiz inanmak, öğrenmek ve istisnasız çalışmaktır. Çalışmak kazanmanın ve başarıya ulaşmanın temel anahtarıdır. Bu programda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Program Artvin Valisi Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İş Kur İl Müdürü Cevdet Ertürk tarafından konuk konuşmacı Alişan Kapaklıkaya’ya çiçek ve plaket takdim edilmesi ve ardından Artvin’de istihdama katkı sağlayan iş adamlarına teşekkür plaketi verilmesiyle sona erdi.

Programın ardından katılımcılar, çeşitli kurum ve kuruluşlara ait stantları gezdi.