7 Mart Artvin’in Kurtuluş Yıldönümü Etkinlikleri

07 Mart 2019, Perşembe 210

7 Mart Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü münasebetiyle Artvin'de kutlama merasimi düzenlendi Artvin Valiliği ve Artvin Belediyesi birlikteliğinde düzenlenen ve Üniversitemiz tarafından desteklenen yıldönümü etkinlikleri, Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

"Kurtuluşunun 98. yıl dönümünde geçmişten günümüze Artvin" konulu sinevizyon gösterimi ile başlayan programda Artvin Çoruh Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Kurtulgan, Artvin’in düşman işgaline karşı direnişini konu alan bir konuşma gerçekleştirdi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de  Artvin sevdası ve Artvin’in tarihi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kocatepe,  “7 Mart Artvin'de her yıl büyük aşkla, şevkle ve coşkuyla kutlanıyor. 7 Mart Artvin aşkımızın yeniden yeşerdiği önemli bir gündür” dedi.

Konuşmaların ardından okullar arasında 7 Mart temasıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler eserlerini seslendirdi. Program Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro ekibinin hazırlamış olduğu Orotoryo gösterisinin ardından, halk oyunları gösterisi ve Artvin Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımının gösterisiyle ile devam etti. Törende ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğünce şiir, resim ve kompozisyon alanlarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.

Törene Artvin Valisi Yılmaz Doruk, AK Parti Artvin Milletvekili Av. Erkan Balta, CHP Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.