Akademik Yükseltme ve Akademik Teşvik Ödül Töreni

25 Nisan 2019, Perşembe 2781

Akademik Yükseltme ve Ali Nihat Gökyiğit Akademik Teşvik Ödül Töreni

 

Üniversitemizde Akademik Yükseltme ve Ali Nihat Gökyiğit Akademik Teşvik Ödül Töreni, 25 Nisan 2019 Perşembe günü gerçekleştirildi. Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törende 2018 Akademik Yılı içerisinde indekslerce taranan bilimsel dergilerde yayınları çıkan akademisyenlere teşvik ödülleri verilirken, son bir yıl içinde akademik unvan yükseltmiş öğretim üyelerine akademik giysileri giydirildi.
Programa Artvin Vali Vekili İdris Akça, Belediye Başkan Vekili Gülşen Kurul, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, İl Genel Meclisi Başkanı Furkan Çakmak, il protokolünden davetliler, Üniversitemiz personeli ve öğrenciler katıldı.

 

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki: “Üniversitemizin önceliklerini eğitim öğretimde kalite, akreditasyon, uluslararasılaşma ve Ar-Ge olarak belirledik.”


Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Üniversitemizin bilimsel çalışma ve yayınlarda daha iyi yerlere ulaşabilmesini sağlamak ve Üniversitemizin gerek bölgeye ve ülkemize gerekse bilim camiasına olan kakışını artırabilmeyi temel hedeflerden biri olarak belirlediklerini söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Üniversitemizin araştırma geliştirme altyapısının güçlendirilmesinde ve belirlenen hedeflere ulaşma doğrultusunda akademisyenlere büyük görevler düştüğünü dile getirdi.

Üniversitemizin akademi ve eğitim faaliyetleri, personel ve öğrenci durumu ile geleceğe dönük planları hakkında bilgiler aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, “Türkiye’nin bu yüzyıl için belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşmasında diğer üniversiteler gibi üniversitemiz de önemli rol oynayacaktır. Bu gerçeğin farkında olarak Üniversitemizi hem fiziki alt yapı, hem de nitelik açısından geliştirme noktasında yoğun bir şekilde çalışmaktayız.  
Bu noktada şunu da ifade etmeliyim ki, bugüne kadar daha ziyade Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme altyapısını geliştirmeye ağırlık verdik. Birkaç eksik olmakla birlikte devletimizin, iş adamlarımızın, siyasilerimizin destekleriyle altyapı çalışmalarımızı büyük oranda tamamlamış durumdayız.  
Yeni dönemde Üniversitemizin önceliklerini eğitim öğretimde kalite, akreditasyon, uluslararasılaşma ve ar-ge olarak belirledik. Bu hedeflere ulaşma noktasında birçok adım attık, atmaya da devam ediyoruz. 
Programlarımızda akreditasyon çalışmalarına önce Orman Fakültesinden başladık. Eğitim-öğretim, ar-ge ve yönetim konularını kapsayan kalite çalışmaları bütün birimlerimizde hızla devam etmektedir” dedi.
Rektör Prof. Dr.  Fahrettin Tilki, Üniversitemiz bünyesinde hayata geçirilen Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi ile Tıbbı Aromatik Bitkiler Laboratuvarı ve Bitki Gen Kaynakları Araştırma Merkezi projelerine önem verdiklerini bildirdi.
Başta Ali Nihat Gökyiğit Vakfı Başkanı Nihat Gökyiğit olmak üzere Üniversitemize bugüne kadar çeşitli alanlarda destek olmuş bürokratlara ve işadamlarına teşekkür eden Prof. Dr. Fahrettin Tilki, yaptıkları bilimsel yayınlarla bu programda ödül almaya hak kazanan akademisyenlere başarılarının devamını diledi.

 

Vali Vekili İdris Akça: “Ülkemizin Belirlenen Hedeflere Ulaşmasında Akademisyenlere Büyük Görev Düşüyor”


Artvin Vali Vekili İdris Akça da yaptığı konuşmada, akademik unvan ve bilimsel teşvik alan öğretim elemanlarını tebrik etti. Akça, Türkiye’nin belirlediği hedeflere ulaşmasında üniversitelerin ve bilim insanlarının önemli rol oynayacağına dikkat çekti.
Üniversitelerin toplumsal ilerlemenin lokomotifi, toplumların beyni, kalkınmanın itici gücü olduğunu kaydeden Akça, “Genç nesli,  millete ve devlete hizmet edecek bilgi ve donanımla yetiştirmek için üniversitelere ve dolayısıyla bilim insanlarımıza, öğretim elemanlarımıza büyük görevler düşüyor. Üniversitelerimiz, milli ve manevi değerlerine bağlı, tarihi ve kültürüyle barışık, ülkesini seven, milletine hizmet aşkıyla dolu bir nesil yetiştirmeli” dedi.


Konuşmaların ardından 2018 yılı bilimsel yayınları kıstasında, yayın teşvik puanlamasında tam puan alarak bilimsel teşvik almaya hak kazanan öğretim elemanlarına ödülleri protokol tarafından verildi. Akabinde akademik unvan yükselten öğretim üyelerinin akademik giysileri giydirildi. 
Tütüncüler Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibinin gösterisine de yer verilen program,  ikramın ardından sona erdi.