Ardahan SGK İl Müdürü Sayın Aziz Boz’dan Rektörümüze ‘Hayırlı Olsun’ Ziyareti

09 Nisan 2021, Cuma 304

Ardahan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Sayın Aziz Boz, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mustafa Sıtkı Bilgin’e “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

9 Nisan 2021 Cuma günü Üniversitemiz Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, sanayi ve ekonomi alanlarında yeterli imkânlara sahip olmayan bölgelerde kentlerin topyekûn kalkınması noktasında üniversitelere lokomotif olma görevlerinin düştüğünü ve Artvin Çoruh Üniversitesinin, Artvin’in ekonomik kalkınmasına katma değerler kazandıracak önemli icraatları gerçekleştirme hedefi doğrultusunda çalışmalar yürüteceğini söyledi.

Üniversitemizin, Kafkasya Bölgesi’nin çeşitli alanlarda yaşadığı sorunlara çözüm önerileri sunabilecek akademik yönlü proje ve faaliyetlere önem verdiğini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Bilgin, “Kafkasya Bölgesi’nin sorunlarının tartışılacağı ve çözüm önerilenin sunulabileceği, bölgenin bitki, doğa ve çevre anlamında sahip olduğu imkânların değerlendirilebileceği kapsamlı bir uluslararası kongre hazırlığı içerisindeyiz. Geleneksel hâle getirmeyi planladığımız bu kongre sayesinde Artvin Çoruh Üniversitesinin, Artvin’e ve bölgenin tanıtımına ulusal ve uluslararası düzeyde katkıda bulunacağını düşünüyoruz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bilgin toplantıda Üniversitemizin mevcut durumu ile geleceğe dönük faaliyet planları hakkında genel çerçeveden değerlendirmelere de yer verdi.