Artvin Çoruh Üniversitesi Danışma Kurulu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

19 Temmuz 2018, Perşembe 337

Üniversitemiz Danışma Kurulunun ilk toplantısı, 19 Temmuz 2018 Perşembe günü Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya Artvin Çoruh Üniversitesi Danışma Kurulu üyeleri; Artvin Valisi Ömer Doğanay, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Peker ve Genel Sekreteri Mehmet Peker, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, KOSGEB İl Müdürü Arif Ercan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayri Yoloğlu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Ertürk, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Tamer Yıldırım, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Demirhan Elçin, Üniversitemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Özgür Eminağaoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Peşman, Dr. Öğr. Üyesi Seydi Ahmet Satıcı ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cansız ile Öğrenci Konseyi Başkanı Ogün Erdem katıldı.

Toplantının gündeminde Sanat Tasarım Fakültesinin Arhavi’ye taşınması, yeni açılan programların değerlendirilmesi, öğrenci yurt sorunlarının ele alınması, Kent-Üniversite etkileşimi çerçevesinde ortak yürütülebilecek çalışmalar gibi konular yer aldı.

Üniversitelerin ülkenin ekonomik, sosyal yönden büyüme ve gelişmesini doğrudan etkilediğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, “Üniversitelerin kente ve bölgeye etkileri; ekonomik politikaların analiz edilmesi, insan kaynağının geliştirilmesi, ekonomik kalkınma sürecinde danışmanlık hizmetlerinin yürütülmesi, sahip oldukları bilgi ağının veri potansiyelinin işbirliği ve teknik asistanlık yoluyla sanayiye aktarılması ve yeni bilgiler için sürekli bir araştırma ortamına sahip bulunması şeklinde değerlendirilmektedir. Bu bağlamda ilk toplantısını gerçekleştirdiğimiz Üniversitemiz Danışma Kurulu öncülüğünde çerçevesi önceden çizilmiş belirli konularda neler yapılabileceği görüşülürken, kentin ve üniversitenin gelişimi noktasında ortak yürütülebilecek çalışmalarla ilgili fikir alışverişi yapıldı. Artvin Çoruh Üniversitesi Danışma Kurulu belirli aralıklarda gerçekleştireceği böylesi toplantılarla bölge kalkınmasına yönelik yeni bakış açılarının geliştirilmesi ve yeni adımların atılabilmesi için üzerine düşen vazifeyi yapma gayretini sürdürecektir” dedi.

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Artvin Valisi Ömer Doğanay da, Artvin Çoruh Üniversitesinin kentin sahip olduğu önemli bir değer olduğuna dikkat çekerken kent ve üniversite birlikteliği ile bir sinerji oluşturularak ortak yürütülecek önemli projelere imza atılabileceğini ifade etti.

Vali Doğanay eğitimden turizme, çevre ve ormancılıktan sanat ve kültüre kadar geniş yelpazede kentsel kalkınmanın temelini oluşturacak yeni fikirlerin, böylesi platformlarda ortaya çıkabileceğini belirtti.

Toplantıda Üniversitemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Eğitimde İşbirliği Protokolü” Vali Ömer Doğanay, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci tarafından imzalandı.