Artvin Çoruh Üniversitesi´nin Doğalgaza Kavuşması İçin Çalışmalar Tamamlandı

17 Ocak 2020, Cuma 629

Üniversitemizin kendi öz kaynaklarıyla yaptığı doğal gaz altyapı ve iç tesisat çalışmaları, Üniversitemizin 2020 yılı içerisinde doğal gaz kullanımına geçmesi hedefi doğrultusunda tamamlandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Artvin Çoruh Üniversitesinde doğal gaz kullanılması için önemli bir adım atılarak, Üniversitenin Merkez Yerleşkesi için doğal gaz altyapı dönüşüm ve iç tesisat yenilenmesi ihalesinin Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirerek hazırlıklara başladıklarını ifade etti.

Doğal gaza geçiş çalışmalarında gelinen aşama hakkında açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Üniversitemiz Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesine doğal gaz alt yapı çalışmaları için yaklaşık 1300 metrelik hat döşemesi gerçekleştirildiğini ve Merkez Yerleşkemiz için de doğal gaz altyapı dönüşüm ve iç tesisat yenilenmesi hazırlıklarının büyük oranda tamamlandığını söyledi. Doğal gazın ilimizde kullanıma sunulmasının ardından Merkez Yerleşkedeki idari binaların ve dersliklerin yanı sıra lojmanların, Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinin, Merkezi Kütüphanenin ve Konukevinin de doğal gaza kavuşacağını müjdeleyen Prof. Dr. Fahrettin Tilki, hâlihazırda sıvı yakıt (fuel-oil) kullanılan Merkez Yerleşkemizde doğal gaz kullanımına geçilmesi ve ısıtma sisteminde elektrik tüketiminin azalması sayesinde enerji bedelinden ve yakıt harcamalarından yıllık yaklaşık 1.200.000 TL tasarruf sağlanacağını ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, doğal gaz hizmetinin Üniversitemiz Merkez Yerleşkesine, Botanik Bahçesine ve Artvin’e sunulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.