Artvin’de , “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Etkinlikleri

16 Temmuz 2020, Perşembe 679

Artvin’de 15 Temmuz 2020 Çarşamba günü “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri düzenlendi. Artvin Valiliği tarafından Çoruh Park’ta gerçekleştirilen etkinliklerde ellerindeki Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, önce saygı duruşunda bulundu, ardından da İstiklal Marşı'nı okudu. Düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren şiirler öğrenciler tarafından okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, kutlamalar kapsamında yaptığı konuşmada 15 Temmuz 2016’da milletimizin ağır bir ihanete, vatanımızın hain bir işgal girişimine uğradığını bu ihanetin dördüncü yıl dönümünde, milletin eğilmeyeceğini, vatanın yenilmeyeceğini göstermek için yeniden meydanlara toplandıklarını söyledi. 
15 Temmuz gecesi tüm milli değerlere karşı saldırıya geçen Fetö’nün bir fitne şebekesi olduğunu ve yıllarca manevi değerleri istismar etmek suretiyle devleti ele geçirme planları kurduklarını vurgulayan Vali Doruk, ancak kahraman milletin o gece tüm sinsi ve hain planları bozduğunu bildirdi.
Vali Yılmaz Doruk, “Aziz milletimiz şerefle dolu bin yıllık kadim tarihinin her safhasında istiklal mücadelesinden asla taviz vermemiştir. Bağımsız bir topluluk olarak hayatımızı sürdürmek milletçe kadim şiarımızdır. Gerek kurduğumuz devletler gerekse inşa ettiğimiz medeniyetlerle birlikte geliştirdiğimiz kültür, bunun en açık ispatıdır” dedi.
AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta ise burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişimini bir kez daha lanetleyerek milletimizin darbelere hiçbir zaman geçit vermeyeceğini söyledi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları kapsamında Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz ‘Milli İrade’ temalı bir konferans gerçekleştirdi. 
Tarihsel süreçte darbeler ve darbe girişimleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz, 15 Temmuz darbe kalkışmasının tarihi süreçten bağımsız olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, bu girişimin aslında ülkemiz aleyhine oynanan kirli oyunların bir parçası olduğunu vurguladı. Tarihten günümüze siyasi otoriteyi yıkmaya ve milli iradeyi zayıflatmaya yönelik darbelere şahit olduğumuzu ve darbelerle ülkemizi kargaşaya sürükleme gayesinin güdüldüğünü dile getiren Prof. Dr. Nuri Yavuz, darbelerde ve darbe girişimlerinde dış mihrakların parmağının olduğuna dikkat çekti.
15 Temmuz darbe girişiminin yüzyıllardır Türk ve İslam dünyası üzerinde oynanan kirli oyunların bir devamı niteliği taşıdığını belirten Prof. Dr. Yavuz, böylesi girişimlere karşı toplumun her kesiminin bilinçlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu bağlamda eğitimin ön plana çıktığını söyleyen Prof. Dr. Yavuz, ülkemiz üzerine oynanan oyunları bozmak ve böylesi hain eylemlere karşı topyekûn karşı durabilmek için eğitimli, bilinçli, yetkin, vatanperver bireyler yetiştirmenin gerekliliğine değindi. Prof. Dr. Nuri Yavuz, milletin zaferi olarak kabul edilen 15 Temmuz’un ülke tarihimizde bir dönüm noktası olduğunu sözlerine ekledi.
Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve il protokolünden katılımcıların da yer aldığı programda AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı ile MHP Artvin İl Başkanı Serdar Kılınç günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.
Ardından 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüller verildi. Artvin Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımının marşlar çaldığı program bisiklet grubunun gösterisi ile devam ederken gece boyunca kahramanlık ezgilerine, sinevizyon gösterimine, ilahi dinletilerine ve dua okunmasına yer verildi. 15 Temmuz gecesinin simgesi haline gelen selalar okunmasının ardından, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak adına hain darbe girişimi gecesinde olduğu gibi demokrasi nöbeti tutuldu.