Artvin’de 80 Bin Fidan Toprakla Buluştu

12 Kasım 2020, Perşembe 338

“Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında Yusufeli ilçesinde ve Üniversitemiz Seyitler Yerleşkesinde fidan dikim törenleri düzenlendi.  Yusufeli ilçesi yeni yerleşim yerindeki törende, bölgedeki rekreasyon alanlarına fidan dikimi gerçekleştirildi.

Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes"  sloganıyla 81 il ve 922 ilçede eş zamanlı olarak milyonlarca fidan toprakla buluşturuldu.  Artvin İl genelinde 11 ayrı lokasyonda düzenlenen fidan dikim törenlerinde toplam 80 bin fidan toprakla buluşturuldu. Vali Yılmaz Doruk başkanlığında, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, il protokolünden davetliler ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşen törende pandemi kurallarına özen gösterildi.

Aynı gün Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde törene katılamayan vatandaşlara kendi bahçelerine ve belirledikleri uygun alanlara dikmek için  ücretsiz 2000 adet (Ceviz, Kestane, Nar, Ihlamur, Fistık çamı)  fidan dağıtımı yapıldı.

Seyitler Yerleşkesine Yeni Fidanlar

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü ve Üniversitemiz Orman Fakültesi birlikteliğinde organize edilen bir diğer tören ise Üniversitemiz Seyitler Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Artvin Vali Yardımcısı Aydın Göçer, Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Peker ve Prof. Dr. Murat Kibar, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Ölmez, Artvin Tarım İl Müdürü Dursun Okur, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ali Uzuncan ve müdürlük yetkilileri, Üniversitemiz personeli ve Karadeniz Bakır İlköğretim Okulu öğrencilerinin katıldığı bu etkinlikte 112 fidan dikildi.