× Web Sitemiz Yenilenmektedir. Aradığınız İçeriği Bulamıyorsanız Eski Web Sitemize Bakabilirsiniz. Eski Web Sitemize Gitmek İçin Lütfen Tıklayınız
Artvin’de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

30 Ekim 2017, Pazartesi 149

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. yıldönümü, Artvin’de düzenlenen törenle kutlandı.

Artvin’deki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali Ömer Doğanay’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Törene, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi ve Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe,  Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Gürler,  İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda mülki ve askeri erkanın yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hükümet konağı önünde devam eden tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Vali Ömer Doğanay,  Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi ve Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin halkın ve törene katılanların bayramlarını kutlamalarıyla devam etti.

Törende, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Artvin halkı adına gönderdiği kutlama mesajı okundu.

Artvin Valisi Ömer Doğanay törende yaptığı konuşmada, 1923'te ilan edilen Cumhuriyetin 94. kuruluş yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutladıklarını söyledi.

Cumhuriyetin 94 yıllık tarihinin, milletin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösterdiğine dikkati çeken Vali Doğanay, Cumhuriyetin, dört bir yanı düşmanla çevrilmiş bir milletin bağımsızlık mücadelesini temsil ettiğini ve yeniden doğuşun ve yükselişin bir sembolü olduğuna dikkat çekti.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Halkoyunları ekibi ile mehteran takımının gösterileri vatandaşlardan alkış aldı.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı tören, resmigeçit töreni ile sona erdi. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Artvin kent merkezinde “Fener Alayı Yürüyüşü” düzenlendi. Bayram etkinlikleri, Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen resepsiyonla sona erdi.