Artvin’de Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri

30 Ekim 2019, Çarşamba 646

Artvin’de, Cumhuriyet’in 96’ncı kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Artvin Valisi Yılmaz Doruk’un valilik makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Milli İrade Meydanı’ndaki etkinliklerle devam etti. Etkinlikler kapsamında, Artvin Halk Eğitim Merkezi Mehter Takımı ve halkoyunları ekibinin gösterilerine yer verilirken, öğrenciler tarafından şiirleri okundu ve resmigeçit töreni düzenlendi.

Fener Alayı yürüyüşü ile başlayan kutlamaların ikinci bölümünde ise Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde kabul töreni ve resepsiyon düzenlendi. Buradaki programda “Eski Fotoğraflarla Artvin” konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.

Kutlamalara Artvin Valisi Yılmaz Doruk, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Şükrü Şenduran, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.