Artvin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü Etkinlikleri

07 Mart 2018, Çarşamba 233

Artvin Valiliği tarafından organize edilen, Artvin Belediyesi ve Üniversitemiz tarafından desteklenen “Artvin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü” coşkuyla kutlandı. Kent merkezinde tören alanında çelenk koyma merasimi ile başlayan etkinliklerin sabah programı, Üniversitemiz Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde devam etti.

Programa Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Garnizon Komutanı Piyade Albay A. Cengiz Çerçi, protokolden davetliler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ve CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın tebrik mesajları okundu. “Kurtuluşunun 97. yıl dönümünde geçmişten günümüze Artvin” konulu sinevizyon gösterimine yer verilen törende,  Artvin Çoruh Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mikail Kolutek, “Artvin Tarihi ve Kurtuluş Mücadelesi” sürecini özetleyen bir anlatım gerçekleştirdi.

Programda konuşan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, geçmişte ecdadın ruhunda taşıdığı inanç ve bağımsızlık azminin bugün de aynı heyecanla milletin kalbinde yer almakta olduğunu söyledi.

Başkan Mehmet Kocatepe, “Türkiye’nin önce bölgesinde sonra tarihten gelen misyonu gereği tüm dünyada adaleti, insanlığı, barışı ve sevgiyi yeşertmesi adına Artvin’de bu kurtuluş coşkusunun anlamlı olduğunu düşünüyorum. Böyle bir dönemde Artvin’in doğum gününü, düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyoruz. Rabbim yeniden 7 Mart’ı başka bir güne aldırtmasın diye dua ediyoruz” dedi.

Başkan Kocatepe, “Afrin’de bu ülke için, bizim bu kutlamaları yapabilmemiz için canını ortaya koyan bu aziz milletin kahramanlarına selamlarımızı iletiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okullar arasında “7 Mart” temasıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler yazdıkları eserlerini seslendirdi. Programda ayrıca, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi.

Programda Gazi Ortaokulu Halk Oyunları Ekibinin ve akabinde Artvin Halk Eğitim Merkezi ‘Livane Mehteran Takımının’ gösterilerine yer verildi. Program sonrasında öğrencilerce hazırlanan resim sergisi ve Artvin’in tarihi değerlerini betimleyen fotoğraf sergisi gezildi.

Artvin’in Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında ayrıca, kent merkezinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne ve Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde tiyatro gösterimine yer verildi.