Artvin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü Kutlandı

07 Mart 2020, Cumartesi 97

Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü 7 Mart 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilen törenle kutlandı. Artvin Valiliği ve Artvin Belediyesince Milli İrade Meydanında düzenlenen törende Vali Yılmaz Doruk,  Garnizon Komutanı Piyade Albay Şükrü Şenduran ile Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği kutlama mesajı okundu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Artvin ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde vatandaşlarımıza tebriklerimi iletiyorum. İstiklal Mücadelesi, vatanı canlarından üstün tutan, kahramanlıklarıyla tarihe mal olan tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları,  aziz milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığı sayesinde zafere neticelenmiştir. Böyle bir kutlu anlayışla, kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan Cumhuriyetimizi kazanımlarıyla korumak, yaşatmak, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, yeni başarılarla daha da güçlendirmek suretiyle geleceğe taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam edeceğiz. Bu inançla, İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Artvin’in bu gurur gününü tekrar kutluyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Törende, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun temsili canlandırıldığı bir gösteri sunuldu. Gösteri kapsamında kağnı arabalarıyla yolculuk yapan vatandaşlarımızın düşman kuvvetlerince esir alınması, akabinde de Türk birliklerinin atlarla şehre gelerek esirleri ve şehri düşmandan kurtarması canlandırıldı. Büyük beğeni toplayan temsili kurtuluş gösterisi esnasındaki sembolik silah ve top atışları renkli görüntülere sahne oldu.

Törende Vali Yılmaz Doruk ve Belediye Başkanı Demirhan Elçin günün anlam ve önemine yönelik konuşma gerçekleştirdiler. Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okurken, Artvin Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımı da bir gösteri sundu. Ardından gün dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Törene,  Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Garnizon Komutanı Piyade Albay Şükrü Şenduran, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, bazı ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.