Artvin Valimiz Üniversitemizi Ziyaret Etti

06 Ocak 2021, Çarşamba 1839

Artvin Valimiz Sayın Yılmaz Doruk, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki'yi makamında ziyaret etti. Rektörümüz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Vali Doruk'a üniversitemize verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti ve üniversitemizdeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Vali Doruk, üniversitemiz Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Bitki Gen Kaynakları Laboratuvarını ve Mobilya ve Dekorasyon Uygulama Atölyesini ziyaret etti. Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, “Tıbbi Aromatik Bitkiler” alanında ihtisas üniversitesi olarak seçilen üniversitemizin bu alanda gerçekleştirmeyi planladığı çalışma ve projeler ile Üniversitemiz Mobilya ve Dekorasyon Atölyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Bitki Gen Kaynakları Laboratuvarı Ziyareti

Vali Doruk Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki ile birlikte, faaliyete geçen Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Bitki Gen Kaynakları Laboratuvarını gezdi. Vali Yılmaz Doruk, burada yaptığı değerlendirmede Artvin’in marka değerini ön plana çıkaracak ürünlerin ortaya konulmasının hassasiyet taşıdığını ve bu alanda Üniversiteden beklentilerin oluştuğunu belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Artvin’in ve bölgenin kalkınmasına katma değer kazandırma hedefi doğrultusunda Üniversitemizde kurulan bu laboratuvarda Tıbbi Aromatik Bitkiler alanında çalışmaların yürütüleceğini, özellikle Artvin kent markasını yansıtan ürünlerin ortaya konulabileceğini ifade ederek, laboratuvarın kurulmasında üniversitemize her zaman destek olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Dr. İsrafil Kışla ve AK Parti Artvin Milletvekili Sayın Av. Erkan Balta'ya ve katkısı olan, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki “Tıbbi Aromatik Bitkiler” alanında ihtisas üniversitesi olarak belirlenen Üniversitemizin bu amacına yönelik olarak somut adımlar atması ile ilaç, kozmetik ve diğer bitkisel kaynaklı sanayi çeşitlerinin hammaddesini oluşturan tıbbi aromatik bitkilerin potansiyelinin belirlenmesi ve ekonomiye kazandırılması ile bölgesel ve ulusal düzeydeki hedeflere katkı sağlanmasının amaçlandığını ve tıbbi aromatik bitkiler alanında kompleks üretim teknikleri gerektirmeyen ürünlerin ticaretinin yapılabilmesi için bölge halkına çeşitli eğitimler verileceğini ve bölgesel girişimciliği arttırmak için farkındalık oluşturma çalışmalarına devam edileceğini ifade etti. 

Tıbbi Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Demiralay ise, laboratuvarın fonksiyonelliği,  imkanları, kapasitesi ve laboratuvarda ortaya konulabilecek ürün yelpazesi hakkında bilgiler aktardı.

 

Üniversitemizde Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Bitki Gen Kaynakları Araştırma Laboratuvarının Açılışı Gerçekleştirildi

 

Mobilya ve Dekorasyon Atölyesi Ziyareti

Vali Yılmaz Doruk aynı zamanda programda Üniversitemiz Mobilya ve Dekorasyon Atölyesini de gezdi. Ahşap işçiliğinin ve işlemeciliğinin Artvin’in marka değerlerinden biri olduğunu hatırlatan Vali Doruk, Artvin’in tanıtımına ve dolayısıyla ekonomik kalkınmasına destek olacak her türlü ürünün uygun platformlarda sergilenerek ön plana çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

Üniversitemiz Artvin Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları Öğr. Gör. Evren Osman Çakıroğlu ve Öğr. Gör. Gökhan Bayyurt, buradaki programda atölyede üretilen ahşap ürünler ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.