Artvin Yöresel Ürünler Kültür ve Turizm Fuarı 2. Gün Etkinlikleri

10 Ağustos 2018, Cuma 88

Artvin Valiliği ve Artvin Belediyesi birlikteliğinde düzenlenen Artvin Yöresel Ürünler Kültür ve Turizm Fuarı, ikinci gününde renkli görüntülere sahne oldu. Artvin kent merkezindeki Çoruh Parkta devam eden etkinliklerde amatör ses yarışmacılarının sahne performansları beğeni topladı.

Üniversitemiz standını ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Artvin Yöresel Ürünler Kültür ve Turizm Fuarının, kentin tanıtımına ayrıca bir katkı yapacağına inandığını bildirdi. Bu yıl ikincisi düzenlenerek geleneksel hale getirilen fuarın Artvin’in yerinde tanıtımı bağlamında önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Üniversitemizin de bu önemli fuarda yerini aldığını belirterek, “Eşsiz ve görkemli coğrafyası, doğal güzellikleri ve kültürel zenginliği ile ülkemizin nadide kentlerinden biri olan Artvinimizin ülke çapında tanıtımı noktasında bu fuarın önemi göz ardı edilemez. Bizler de Artvin Çoruh Üniversitesi olarak böylesi önemli bir etkinlikte yer alarak, Kent-Üniversite etkileşiminin sürekliliği için üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu fuarın,  hem Üniversitemiz hem de Artvinimiz için önemli bir tanıtım teması ve vitrini olacağına, kentin kalkınması yönünde yeni bir heyecan ve ivmelenme oluşturacağına ayrıca katılımcılar için sosyo-kültürel kazanımlara vesile olacağına inanıyorum” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, yöresel ürünlerin sergilendiği stantları gezerek vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Artvin Yöresel Ürünler Kültür ve Turizm Fuarının ikinci gününde ayrıca açık hava sinemasında Yeşilçam klasiklerine yer verildi.